danes smo imeli ostanke: včerajšnji haše je postal ragu juha s krompirjem, koromačem, špinačo, kolerabico,..
zraven še malo kakavovega biskvita (prerezan na pol, polnjen z marmelado, prelit s čokolado)
danes smo imeli ostanke: včerajšnji haše je postal ragu juha s krompirjem, koromačem, špinačo, kolerabico,..
zraven še malo kakavovega biskvita (prerezan na pol, polnjen z marmelado, prelit s čokolado)
Danes si je naša študentka zaželela pohane kanelone,pržganko in penasto fritato treh sirov.
Ežoj:slano krho testo-slepa peka-15 min 180-5 čebul podušiš na maščobi po želji-stepemo 4 jajca z kislo smetano,začinimo-na testo damo hladno čebulo-prelijemo z jajčno zmesjo-na vrh inčune20 minut na 180.
Vrtejbenka
SOBOTA:
Prav fajn mrzlo za juhico (goveji rep) z domačimi rezanci; pečen oslič, popečena paprika s česnom,
kuhan krompir; zelena solata:

Pozdravček!
Vrtejbenka hvala, ob priliki poskusim.![]()
miška, meni se sline cedijo pri tvoji včerajšnji sliki ( skuše ), kaj čem, ka pri vaškem ribniku ni bilo nič takega, pol sem pri vaškem mesarju kupil rinones. Torej, danes, spet rinones ( kaj pa čem, če sem preveč kupil, treba je porabit ):
uno belo ni riž, je bulgur ( ste morda mislili, da le dragička to včasih skuha ), in zelene kroglice. Zaradi dinamike slike, sem dodal še tri črne kroglice, da se slika mal umiri ( pa bi, po moje, pasala ( vsaj ) še ena ).
A morebit kdo ve, kako je proksima ( in atina ) proslavila dan brisače?
![]()
Baje pri monsantu delajo na tem, da vzgojijo govedo s dva repa 8 uf, to bo juhe )![]()
ežoj
ežoj, ti ne veš, kako so se šele meni cedile sline, pa koliko diplomacije je bilo potrebno za skuše![]()
![]()
Danes:zelenjavna mineštra, frigana jetrca
rdeča pesa, kruh, teran (mojezlato, dobro je vino iz tvojih lepih krajev
)
Upam, da bo alkohol v teranu pomagal proti rjavenju ![]()
mzm
Jaz pa sem danes dopoldansko nakupovanje na tržnici krepko podaljšala. K sreči je bila goveja juha kuhana, pripravila sem pražen krompir, dunajce, zeleno solato z mladim zeljem. Sladica bo rabarbara z testom, ampak kasneje.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes ocvrt sir z domačo tatarsko in kuhana cvetača, sladica prvi tiramisu, ki je izpadel super juhej.
Jutri pečeni piščančji kosi na čebulici in peresniki z feto in sušenimi paradajzki. In okisani paradajzi prvič, da vidim a so že kaj okusni
mmm
Lp
ursiiiDanes: lignje na žaru, pečen krompir, paradižnik in kumare v solati
danes: pečen piščančji file, kusus z zelenjavo, solata
mali kuhardanes je bila ješprenjeva juha, svinjski flam na žaru, jetrca na žaru, pire krompir, kavica![]()
majaos
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Kakijeva nevesta