Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando je napisal/a:

NJAM NJAM NJAAAAAAAAAAM . Tetka skutika je že razlog dovolj. Sedaj imam sicer v planu MAKOV BISKVIT S KREMO, nato pa definitivno naredim priporočeno. To bodo sedaj praznični projekti. Saj pa ne moremo, da ne bi nekaj sladkega ponudili vsem gostom, kateri nas bodo počastili med prazniki a ne?udi
Pa tudi kako bi izgledalo, da ob takšnih sončnih dnevih na Tinju, branje dobrega erotičnega romana na terasi brez ene slastne lahke tortice z uber hladno šalco domačega mleka iz hleva TETKE SKUTE!
Perfektno....Hvala za dobre želje.

-

Jaz sem delala že oboje. Trikrat pečeno pecivo je meni boljše. Makovem biskvitu s kremo bi dala enoo ceno nižje.

Ampak probaj oboje pa poročaj.

katti

Vreme je bilo naklonjeno še eni goveji juhi pred koncem sezone, tokrat z rižem, sem ga včeraj skuhala preveliko količino, stran pa ne bomo metali

skleda smrdljivke s krompirjem in korenčkova tortica s pomarančami (zavrete s sladkorjem za nekaj minut, tudi one že jemljejo slovo)

elaphus je napisal/a:

Uhuhu, kolk sem pa jaz vesela, da imam tudi veliko domišljije......

lp

cervus

verjamem.

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

Hvala, Mamka Bršljanka in breskva.

Breskva, recept "na uč" je tule

mzm

Mišzmoko, hvala

Danes: domači rezanci z zelenjavno omako, solata

breskva

Pri nas pa včeraj telečje- puranji golaž, rezanci, solata iz mladega zelje, rukole, paprike

danes pražen krompir, pečenica, solata kot včeraj

jutri  pa čemeževa juha, čevapčiči, solata iz zelja, radiča, fete, malo krompirja, domač kruh

tabu

Pasulj (skuhala tašča) in koruzni kruh.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes bo en takšen piknik z pogledi na črnino nad Pohorjem. Tudi prav. To daje nekakšno posebno energijo, ko človek veni sedi, ko čvekamo drug čez drugega, ko prav čutiš kako se imamo radi in koliko pomenijo takšni praznični pikniki/druženja
!!
Jaz imam pripravljeno:
 bremzo (in sorodnika kateri je žal končal bolj kompaktno)
- 4 puranje čevape.
- šampinjone
Vse ostalo iz vrta/trgovine pa na licu mesta...

Čisto dovolj za mene, saj želodec ne zmore večje količine. Pa tudi časi prenažiranja in nekulturnega prehranjevanja so mimo in mi ne dišijo več. Lepo kulturno, za mizo. Tolko da se najem in da bom pol zvečer užival še ob večerji ter knjigi.

Jutri:
-
Puranja prsa v smetanovi omaki z šampinjoni

- Miny,miny polžki z ogromno česna in graha. (testeninski rizi bizi ) Meni so tile mali polžki takooooo posebni in dobri, da se jih kar ne naveličam. Pa kljub njihovi majhnosti jih vedno jem z vilco 
- Motovilec,paradižnik,kumara....skratka. SOLATA VSEH VETROV.

JEJEJEJE, končno spet s počutjem na boljšem. Včeraj sem predelal določene zadeve....

katti: Obvezno bom naredil oboje, a sedaj za praznike prevladuje makova dobrota, ker smo pri hiši vsi fanatiki na mak in večino zadev, katere pripravim, vsebuje grobi mak. Čez praznike se bo tudi pripravila ŠAMPIJONKA med MAKOVIMI SLADICAMI. Vsi vemo o kom/čem govorim. 
O NEBEŠKI GOGINI ALPSKI TORTI!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes bo bučna kremna juha, piščančji fileji v omaki z gobicami, kruhova rulada, paradižnikova solata. Za posladek pa jabolčna pita.

msegov

NEDELJA:

Goveja juhica z domačimi rezanci;    

goveji zrezek v jurčkovi omaki,

ajdova kaša; zelena solata:

Pozdravček!

Včeraj prideva domov vsa lačna, sledi brskanje po hladilniku. ratalo tole:

Danes pa žar, krompir, zelena solata in narezan paradižnik, čebula, kumara:

katti

Danes:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti