Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Trixi je napisal/a:

Mbrando tebi pa se že počasi vrača energija. Pusti se tudi ti razvajati, da nas boš kmalu veselil z jedilniki in komentarji

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 26. 2013 12:08

Draga simpatična Trixi. Ko pa mi uporabnice/uporabniki KULINARIKE tu in tam pošljete takšen cukrček, človek res ne more drugače kot da zagrize v kolena in se trmasto zapodi dalje. Saj se trudim, a takšne "simpatične brce v rit" so občasno potrebne, saj ni vsak dan pozitiven in tudi sam sem se energijsko izčrpal čez tole letošnjo doooooolgo zimo. Se je treba potrudit ja. Sploh pa kot mladi aktiven fant, kateri z knjigami v rokah, noge drži v zrak da mu ne otekajo, medtem pa okoli ŽIVLJENJE, starši na vrtu, prijatelji na obnavljaju hiš. Se človek hitro počuti odveč, neuporaben in takrat so temni kotički (prijetno hladni) pač edin kraj kjer ta fant pozabi kako BREZUPNO NEUPORABEN JE!! Majkemi, pa tako rad delam, pomagam, fizičarim skratka. Sedaj...jok brate. To sezono še nič. Tudi starši me tolažijo da tako pač je. Ampak saj veste...še vedno bi raje pomagal in betoniral kot se šika za deca mojega kova :D.

babka1951: njaaaaaaamsi njamsi . Kakšnega kova pecivo je to? Iz baze kakopak? yes! . Dopade se mi kombinacija slojev. Eno je šlag ali sladka smetana, podloga fiiino sočno testo, vmes pa imamo kakšno filo? Tudi kapica je zanima. Vanilijev puding mrbit?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando je napisal/a:

babka1951: njaaaaaaamsi njamsi . Kakšnega kova pecivo je to? Iz baze kakopak? yes! 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando, pecivo iz baze - sladice - Trikrat pečeno pecivo  ( tetka skuta je zraven!!! ) jaz sem ga delala prvič in dobro ohlajeno je res odlično, danes popoldan ponovim.  

Ti pa brez črnih misli, pozitivno stopaj naprej in reci: "Jaz zmorem ! "

babka1951

Včeraj brez kosila, energijski sendvič, čaj in dve banani v nahrbtnik in nafilat baterije, sem rabila zrak

zvečer doma pa puding-sladoledni mix

Danes bo, ko bo:  goveja juha, tenstan krompir, kuhana govedina, tzatziki grška pomaka in solata.

Pozdravček in lepo se imejte

babka1951

Včeraj; bučni polpeti in ogromna skleda regrata z bučnim oljem

Danes; kosilo na praznovanju (zame bo verjetno samo kakšna solatka in zelenjava, ker kompliciram )

Ninja24

SOBOTA:

Goveja juhica (rep); mešana solata - zelena solata, oglodan goveji rep, paradižnik, krompir, ocvirki, olive:

Pozdravček!

babka1951 je napisal/a:

MBrando je napisal/a:

babka1951: njaaaaaaamsi njamsi . Kakšnega kova pecivo je to? Iz baze kakopak? yes! 

MBrando, pecivo iz baze - sladice - Trikrat pečeno pecivo  ( tetka skuta je zraven!!! ) jaz sem ga delala prvič in dobro ohlajeno je res odlično, danes popoldan ponovim.  

Ti pa brez črnih misli, pozitivno stopaj naprej in reci: "Jaz zmorem ! "

babka1951

NJAM NJAM NJAAAAAAAAAAM . Tetka skutika je že razlog dovolj. Sedaj imam sicer v planu MAKOV BISKVIT S KREMO, nato pa definitivno naredim priporočeno. To bodo sedaj praznični projekti. Saj pa ne moremo, da ne bi nekaj sladkega ponudili vsem gostom, kateri nas bodo počastili med prazniki a ne?udi
Pa tudi kako bi izgledalo, da ob takšnih sončnih dnevih na Tinju, branje dobrega erotičnega romana na terasi brez ene slastne lahke tortice z uber hladno šalco domačega mleka iz hleva TETKE SKUTE!
Perfektno....Hvala za dobre želje.

P.s: A je čudno, babka1951, če človek zraven rićeta da žlica stoji, še solato iz motovilca, kumarc,paradižnika,čemaža in bučk papca?

Danes pa (ponovno) nov Jamiejev recept "Spicy cajun chicken, mashed sweet patatoes & corn salsa" - pekoč piščanec Cajun style, pire sladkega krompirja ter koruzna salsa. recimo  Pa še lignje sem morala porabit, ki sem jih enako začinila kot piščanca

Mamka Bršljanka

Danes za kosilo jota in biskivt z nutelino kremo. Zvečer pa še meso - žar mix

La_Rosa

Danes piščančji sticky fingers, krompirjeva solata, za sladico pa puding z piškoti.

Lp

ursiii

Goveja juha ( iz zamrzovalnika) z domači rezanci (sem jih danes spet delala),  pražen krompir, dunajski zrezki, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti