Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

SOBOTA:

Goveja juhica (rep); mešana solata - zelena solata, oglodan goveji rep, paradižnik, krompir, ocvirki, olive:

Pozdravček!

babka1951 je napisal/a:

MBrando je napisal/a:

babka1951: njaaaaaaamsi njamsi . Kakšnega kova pecivo je to? Iz baze kakopak? yes! 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando, pecivo iz baze - sladice - Trikrat pečeno pecivo  ( tetka skuta je zraven!!! ) jaz sem ga delala prvič in dobro ohlajeno je res odlično, danes popoldan ponovim.  

Ti pa brez črnih misli, pozitivno stopaj naprej in reci: "Jaz zmorem ! "

babka1951

NJAM NJAM NJAAAAAAAAAAM . Tetka skutika je že razlog dovolj. Sedaj imam sicer v planu MAKOV BISKVIT S KREMO, nato pa definitivno naredim priporočeno. To bodo sedaj praznični projekti. Saj pa ne moremo, da ne bi nekaj sladkega ponudili vsem gostom, kateri nas bodo počastili med prazniki a ne?udi
Pa tudi kako bi izgledalo, da ob takšnih sončnih dnevih na Tinju, branje dobrega erotičnega romana na terasi brez ene slastne lahke tortice z uber hladno šalco domačega mleka iz hleva TETKE SKUTE!
Perfektno....Hvala za dobre želje.

P.s: A je čudno, babka1951, če človek zraven rićeta da žlica stoji, še solato iz motovilca, kumarc,paradižnika,čemaža in bučk papca?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes pa (ponovno) nov Jamiejev recept "Spicy cajun chicken, mashed sweet patatoes & corn salsa" - pekoč piščanec Cajun style, pire sladkega krompirja ter koruzna salsa. recimo  Pa še lignje sem morala porabit, ki sem jih enako začinila kot piščanca

Mamka Bršljanka

Danes za kosilo jota in biskivt z nutelino kremo. Zvečer pa še meso - žar mix

La_Rosa

Danes piščančji sticky fingers, krompirjeva solata, za sladico pa puding z piškoti.

Lp

ursiii

Goveja juha ( iz zamrzovalnika) z domači rezanci (sem jih danes spet delala),  pražen krompir, dunajski zrezki, mešana solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

MBrando je napisal/a:

NJAM NJAM NJAAAAAAAAAAM . Tetka skutika je že razlog dovolj. Sedaj imam sicer v planu MAKOV BISKVIT S KREMO, nato pa definitivno naredim priporočeno. To bodo sedaj praznični projekti. Saj pa ne moremo, da ne bi nekaj sladkega ponudili vsem gostom, kateri nas bodo počastili med prazniki a ne?udi
Pa tudi kako bi izgledalo, da ob takšnih sončnih dnevih na Tinju, branje dobrega erotičnega romana na terasi brez ene slastne lahke tortice z uber hladno šalco domačega mleka iz hleva TETKE SKUTE!
Perfektno....Hvala za dobre želje.

-

Jaz sem delala že oboje. Trikrat pečeno pecivo je meni boljše. Makovem biskvitu s kremo bi dala enoo ceno nižje.

Ampak probaj oboje pa poročaj.

katti

Vreme je bilo naklonjeno še eni goveji juhi pred koncem sezone, tokrat z rižem, sem ga včeraj skuhala preveliko količino, stran pa ne bomo metali

skleda smrdljivke s krompirjem in korenčkova tortica s pomarančami (zavrete s sladkorjem za nekaj minut, tudi one že jemljejo slovo)

elaphus je napisal/a:

Uhuhu, kolk sem pa jaz vesela, da imam tudi veliko domišljije......

lp

cervus

verjamem.

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

Hvala, Mamka Bršljanka in breskva.

Breskva, recept "na uč" je tule

mzm

Mišzmoko, hvala

Danes: domači rezanci z zelenjavno omako, solata

breskva

Pri nas pa včeraj telečje- puranji golaž, rezanci, solata iz mladega zelje, rukole, paprike

danes pražen krompir, pečenica, solata kot včeraj

jutri  pa čemeževa juha, čevapčiči, solata iz zelja, radiča, fete, malo krompirja, domač kruh

tabu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti