Danes je bila svinjska ribica s hrustljavim "pokrovom", zraven dÖdoli pa bob s čebulo v solati in skleda radiča; prej pa goveja juha z ribano kašo:
Danes je bila svinjska ribica s hrustljavim "pokrovom", zraven dÖdoli pa bob s čebulo v solati in skleda radiča; prej pa goveja juha z ribano kašo:
Včeraj pa ena od variant lignjev po mešanici azijskih receptov:
Družinsko kosilo pri mami: kurja juha; pohan pišek, pečen pišek, svinjska pečenka; pražen krompir, riž; francoska solata, zelena solata; sirova pogača, potica, pecivo. (V glavnem, vsega preveč, ampak slastno pa je bilo.)
Mamamia, to pa ni bob, to je laški fižol, ščurkovc ali kakorkoli ge že imenujemo.
Danes pri nas. kurja juha z rezanci in korenčkom, ter drobnjakom, seveda, rižot s šparglji, pečena kokoška, raduč v solati (počasi gre h koncu......).
Pozno popoldan kava in jabolčni zavitek, z razgledom po dolini in v zelenju........... lep dan je bil.
Včeraj: goveja juha, pražen krompir, svinjska pečenka in pečen piščanec, zelena solata in mešana solata.
Danes so za nas kuhali drugi in bilo je vse zelo dobro
:
goveja juha in špargljeva juha, pražen krompir in rižota s šparglji, pečen zajček, pečen jagenjček, pohani piščančji zrezki, zelena solata, motovilec, jogurtova torta in rolada (sladica je bil moj izdelek).
Balenka
| rimljanka je napisal/a: |
Mamamia, to pa ni bob, to je laški fižol, ščurkovc ali kakorkoli ge že imenujemo. Danes pri nas. kurja juha z rezanci in korenčkom, ter drobnjakom, seveda, rižot s šparglji, pečena kokoška, raduč v solati (počasi gre h koncu......). Pozno popoldan kava in jabolčni zavitek, z razgledom po dolini in v zelenju........... lep dan je bil.
|
Hvala za poduk. Moja mama temu pravi bob, jaz pa tudinisem poznavalec. ZDaj vsaj vem, kaj je tako zelo dobro ... malo ima aromo po kostanju.
mamamiadanes: rezanci z jajci, zelenjavo in piščancem
mali kuharVčeraj: nimam pojma, kaj je bilo (bila sem informirana: čikin), glavno je, da je bilo zeloooo okusno!
lp
cervusVčeraj:
Piknik pri moji ŠIRŠI DRUŽINI (meni naj naj prijatelji). Med njimi sem sproščen, noben me ne obsoja, noben čudno ne gleda. Lepi so takšni trenutki.
- KURJA BREMZA (tako kot pa sem si jo včeraj ZMARINIRAL, pa še nisem nikoli in obvezno gre to med recepte za prihodnje piknike. Med drugim sem lepo kožo zarezal in pod njo nabasal rožmarin, timijan in česen.)
- 4 puranji čevapi
- 1 UBER pikantna letanca
- zelenjava...takšna ali drugačna
Danes:
Povabljen na kosilo k eni izmed najbolj prijetnih prijateljic ever.
- jagnjetina
- ogromno regrata s krompirjem in jajčki
- rdeči vinček
- antibiotik ![]()
Danes goveja rižota, namesto solate pa vložene kisle kumarice
,
Jutri naredim pa pico, za sladico pa štrudelj in pito z skutnim nadevom in jabolki.
Lp
ursiiiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci la collezione na bolonjski način

Zviti krofi