Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Trixi je napisal/a:

Jaz sem ga šla danes nabirat in sem se potrudila za eno veliko vrečo na travniku ob gozdu. Me pa žalosti ker  na veliko gnojijo in ne bom imela več kje nabirat. Malo sva se nadihala svežega zraka, sončka, kašljava pa še kot slona....oziroma zdaj že vsi.

Ali je res potrebno razsipat gnoj po travniku?

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Je, zato, da regrat bolje raste...  Boš vidla drug teden bo 1 meter visok...

jade

ežoj je napisal/a:

Danes:

Jedilnica za lepo vreme in jamranje: uf, uf, kdaj bodo temperature za " ta pravo "jamranje.

ežoj

ja, se strinjam, uf uf

JJ

Trixi je napisal/a:

Kakšno vprašanje! Od česa pa, misliš, da trava (in regrat) raste? Kmet, ki je lastnik, bi rekla, da živi od svojega dela, ki zajema tudi pridelavo sena oz. trave nasploh. Nabiraš na tuji zemlji, ki jo lastnik uporablja, saj je njegova, tebi pa dopušča, da tam nabiraš, v tem primeru regrat. In zdaj mu še očitaš, da razsipa gnoj? Jojmene, noooooooo, saj nimaš 10 let, no.

Konec koncev pa ti ne bi dolgo nabirala regrata na tem travniku, če bi ga kmet popolnoma prenehal gnojiti, ker na negnojenih tleh regrat komajda uspeva.

rimljanka

rimljanka je napisal/a:

Trixi je napisal/a:

Kakšno vprašanje! Od česa pa, misliš, da trava (in regrat) raste? Kmet, ki je lastnik, bi rekla, da živi od svojega dela, ki zajema tudi pridelavo sena oz. trave nasploh. Nabiraš na tuji zemlji, ki jo lastnik uporablja, saj je njegova, tebi pa dopušča, da tam nabiraš, v tem primeru regrat. In zdaj mu še očitaš, da razsipa gnoj? Jojmene, noooooooo, saj nimaš 10 let, no.

Konec koncev pa ti ne bi dolgo nabirala regrata na tem travniku, če bi ga kmet popolnoma prenehal gnojiti, ker na negnojenih tleh regrat komajda uspeva.

rimljanka

Rimljanka pod tole pa samo podpis! Kot da so travniki tam samo zato, da vi nabirate regrat?! Ah kam gre ta svet ...

msegov

rimljanka je napisal/a:

Trixi je napisal/a:

rimljanka

Se popolnoma strinjam! Pa še naši psici je gnoj strašno všeč

JJ

Triksi je napisala o regratu: Jaz sem ga šla danes nabirat in sem se potrudila za eno veliko vrečo na travniku ob gozdu. Me pa žalosti ker na veliko gnojijo in ne bom imela več kje nabirat.

O veste kaj, kako sem šele jaz žalostna, ko tolikokrat najprej pospravljam pasje kakce z vrta ob sprehajalni poti.   Prav res bi rada pošteno vrnila vsakemu lastniku psa nezaželjeno darilo, ki ga je njegov prijazni prijatelj pustil pri nas. Regrata pač ne nabiram na tem  prostoru, pa sem ga včasih lahko.   

Ne vem kako gnojijo sedaj kmetje, včasih je moral gnoj za na njivo vsaj eno leto, še bolje dve leti odležati, da je dozorel in  razpadel skoraj  v prst. Da so se škodljive stvari uničile, pa vsaj večina semena trav in plevela, ki je ostal med gnojem je propadla.  Saj je bilo treba njive ročno pleti, ne kar špricati s strupom proti plevelu.  Po travnikih so polijali gnojnico močno razredčeno pozimi na sneg, da se je videlo, kje je že gnojeno. In ko je sneg skopnel, ni bilo duha ne sluha o gnojnici, trava pa je bolje rasla. Zdaj to, kot slišim,  ni dovoljeno. Ne vidim kaj je s tem izboljšano, razen da bolj smrdi.

Katrca11

Ekola. Jedilnik sestavlje. Sedaj pa kuhat, pol pa knjigo pod roke (AGATHA CHRISTIE) in v park. Danes bo do 18C. Človek bi bil nor, ako bi doma ostal in se izognil VITAMINU D, po več kot petih mesecih!!!! Seveda, v kolikor nima službe...

DANES:
- Pehtranov slani šmoren iz PZ/RŽENE moke
- Bučkina kremasta omaka s koščki popečenih puranjih prsi
- Popečeni šampinjoni/bučke/paprika
- Solatka

GNOJ in OBJAVA JEDILNIKOV; tako vizualno kot pismeno....SEHR,SEHR APPETITLICH

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 11. 2013 07:09

Vse prav in lepo povedano o gnojenju, bi pa rada našla danes ljudi, ki bi bili pripravljeni 1 ha njive z koruzo ročno okopavati plevela. Žal, je to treba, ne samo enkrat letno! Mi smo dali bližnjemu kmetu v obdelavo naše travnike in tudi ne morem zaradi gnojnice nabirat regrata.....pa kaj naj. Sem vesela, da jo je hotel imeti in, da nimam še s tem stroškov. Treba je pa tudi vedeti, da danes kmet gleda, da čimveč dobi iz zemlje, hektarski pridelek je tudi zaradi tega dosti večji, kot je bil včasih. So pa žal tudi v kmetijstvo nekakšni zakoni, katerih se marsikateri kmet brani in si jih ni sam izmislil!

Danes: polivka z testeninami, solata

Jutri: pasulj, palačinke

kvačkarica

MBrando je napisal/a:

GNOJ in OBJAVA JEDILNIKOV; tako vizualno kot pismeno....SEHR,SEHR APPETITLICH

MBrando, s*it happens

Midva pa se bova danes razvajala v gostilni, verjetno bo kar dunajski zrezek in pomfri, pa solata (v gostilni je to res boljše, kot doma, tako da se temu težko uprem), pa kakšen dober . Morava malo degustirati zaradi poroke

JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 11. 2013 07:31

Hej, MBrandon, a ne vidiš med temi stvarmi povezave? Od zgoraj noter, od zadaj ven, v kakšni obliki, pa prepustim tvoji domišljiji....

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti