Triksi je napisala o regratu: Jaz sem ga šla danes nabirat in sem se potrudila za eno veliko vrečo na travniku ob gozdu. Me pa žalosti ker na veliko gnojijo in ne bom imela več kje nabirat.
O veste kaj, kako sem šele jaz žalostna, ko tolikokrat najprej pospravljam pasje kakce z vrta ob sprehajalni poti. Prav res bi rada pošteno vrnila vsakemu lastniku psa nezaželjeno darilo, ki ga je njegov prijazni prijatelj pustil pri nas. Regrata pač ne nabiram na tem prostoru, pa sem ga včasih lahko.
Ne vem kako gnojijo sedaj kmetje, včasih je moral gnoj za na njivo vsaj eno leto, še bolje dve leti odležati, da je dozorel in razpadel skoraj v prst. Da so se škodljive stvari uničile, pa vsaj večina semena trav in plevela, ki je ostal med gnojem je propadla. Saj je bilo treba njive ročno pleti, ne kar špricati s strupom proti plevelu. Po travnikih so polijali gnojnico močno razredčeno pozimi na sneg, da se je videlo, kje je že gnojeno. In ko je sneg skopnel, ni bilo duha ne sluha o gnojnici, trava pa je bolje rasla. Zdaj to, kot slišim, ni dovoljeno. Ne vidim kaj je s tem izboljšano, razen da bolj smrdi.
Katrca11