Čez noč marinirana in v pečici pečena piščančja noga, solata, za sladico pa jagode.

Poletni svaljki z dimljenim lososom
Čez noč marinirana in v pečici pečena piščančja noga, solata, za sladico pa jagode.
Včeraj rižota in kitajsko zelje s fižolom, danes špageti z mesno/zelenjavno omako, kitajsko zelje, endivija in fižol:
(Uf, bo treba prt zamenjat)
JJDanes sem kupila štiri mole v ribarnici,s prijaznim prodajalcem poklepetala o tem in onem. Zadovoljna odšla. Doma najprej pripravila radič, dala kuhat krompir, zdaj pa še moli. Hočem odrezat glavo, vse mlahavo, skoraj zdrizasto. Jezna na kubik in odločena, da nesem nazaj, imam pač ta privilegij, da sem streljaj stran. Ampak lakota je bila prehuda, zadovoljila sem se s krompirjem in radičem, ribe sem kasneje pospravila v zamrzovalnik. Moji vaški mucki jih bodo veseli, ko jim jih bom spekla. Saj smrdeli niso, ampak zgledali so že nekaj dni stari in zmatrani. Uf, bo treba stopit do vaškega ribnika po kakšne dobre ribce.![]()
Ne, ne, moža nisem pustila lačnega, on je imel eno sočno, čvrsto bedrce. ![]()
![]()
Danes ..ričet s prekajenim mesom,kvašeni marelični knedelni...
lp gogain danes, sem svojega vnuka hotela razveselit, s školjkami, pa sem vse stran zbrisala, mi barvna kompozicija ni sedla...
babka1951@babka: kot je rimljanka že povedala: jetrca zavita v pečko.
Danes:
ežoj

Tole pa pri nas. Lepinje (dafke) domače s kajmakom, njam.
Okatti,tako slastno..oboje..:)
lp goga| ežoj je napisal/a: |
@babka: kot je rimljanka že povedala: jetrca zavita v pečko. |
kakšno pečko to?![]()
Danes: nedolžna jota in kot se za prvi dan pomladi spodobi, prve jagode ![]()
lp
mzm
Danes: piščančja bedra, testenine, smetanova omaka s sirom, solata
breskvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Čarobna zelena torta