Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Čez noč marinirana in v pečici pečena piščančja noga, solata, za sladico pa jagode.

Včeraj rižota in kitajsko zelje s fižolom, danes špageti z mesno/zelenjavno omako, kitajsko zelje, endivija in fižol:

(Uf, bo treba prt zamenjat)

JJ

Danes sem kupila štiri mole v ribarnici,s prijaznim  prodajalcem poklepetala  o tem in onem. Zadovoljna odšla. Doma najprej pripravila radič, dala kuhat krompir, zdaj pa še moli. Hočem odrezat glavo, vse mlahavo, skoraj zdrizasto. Jezna na kubik in odločena, da nesem nazaj, imam pač ta privilegij, da sem streljaj stran. Ampak lakota je bila prehuda, zadovoljila sem se s krompirjem in radičem, ribe sem kasneje pospravila v zamrzovalnik. Moji vaški mucki jih bodo veseli, ko jim jih bom spekla. Saj smrdeli niso, ampak zgledali so že nekaj dni stari in zmatrani. Uf, bo treba stopit do vaškega ribnika po kakšne dobre ribce.

Ne, ne, moža nisem pustila lačnega, on je imel eno sočno, čvrsto bedrce.

naor

Danes ..ričet s prekajenim mesom,kvašeni marelični knedelni...

lp goga

in danes, sem svojega vnuka hotela razveselit, s školjkami, pa sem vse stran zbrisala, mi barvna kompozicija ni sedla...

babka1951

@babka: kot je rimljanka že povedala: jetrca zavita v pečko.

Danes:

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 21. 2013 18:21

Tole pa pri nas. Lepinje (dafke) domače s kajmakom, njam.

katti

Okatti,tako slastno..oboje..:)

lp goga

ežoj je napisal/a:

@babka: kot je rimljanka že povedala: jetrca zavita v pečko.

kakšno pečko to?

Danes: nedolžna jota in kot se za prvi dan pomladi spodobi, prve jagode

lp

mzm

Danes: piščančja bedra, testenine, smetanova omaka s sirom, solata

breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti