Danes: domače krvavice, pire krompir, kisla repa s fižolom

Svaljki s čemaževim pestom
Danes: domače krvavice, pire krompir, kisla repa s fižolom
Včeraj za prsteke obliznit:
-KUSKUS RIŽOTA (ogromno čebule,česna, malo korenčka in graha in začimbe. Vse popraženo na domačem primorskem olivcu)
-brokoli/cvetača kuhana nato pa popečena na francoskem maslu ter posipana s curryem
-mešana soljat; domača vložena rdeča pesa, radič, črna redkev, rdeča domača čebulj in česen, zelene olive. NJAAAM
-2 veliki žlici gorčice![]()
Večer in Jana ![]()
Danes: Še v fazi odločanja...Mama vabi v KITAJSKO PALAČANO na ljubljanski v Mbju, po drugi strani pa imam doma še nekaj zelenjave za porabit, preden grem k družini za par dni. Kaj menite vi?
Ah, MBrando, če mama vabi, potem ne odkloniš
zelenjavo pa lahko sabo neseš![]()
Pri nas danes špageti z bolognese-milanese omako in endivija. Slikala ne bom, mate ene par strani nazaj slikco![]()
Nic nismo kuhali, bili povaljeni v eno italijansko restavracijo. Ostali navduseni nad vsem, jaz samo nad solato, ki je bil res po mojem okusu. Pizza margeritha dalec od italijanske sestrice, ravioli in mesni cmocki plavali v paradiznikovi omaki. Potem pa browniji v ogromni stekleni skledi s sladoledom in smetano. Sem se pocutila prav dolgocasno s svojim okusom. Vsec mi je bila predjed s krasnim kruhom in olivnim in bucnim oljem. Vseeno nisem odsla lacna, samo pricakovala sem prevec. ![]()
![]()
danes za kosilo:
gobova juha,ajdivi žganci
sladica:
panakota, kavica
dolenc52oprostite napaki sem mislila ajdovi žganci
dolenc52Danes za naju z mamo cvetačna juha, slivovi cmoki, ki so ostali od včeraj. Za ostale pečeni svinjski kotleti, pečen krompir, solata.
msegovPETEK:
Kisla repa s kuhano kračo, koruzni žganci (škoda, preliti samo z mastjo, brez ocvirkov, jih ni):
Pozdravček!
kuha se piščančja juha (prehlajeni v hiši), dunajci od včeraj, solatka, kakšna priloga ...
majaosDanes:
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki s čemaževim pestom

Sladki rogljiči