Danes: ombolo, stročji fižol s paradižnikom, polenta, radič z jajci, čokoladno arašidovi cookiji

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci
Danes: ombolo, stročji fižol s paradižnikom, polenta, radič z jajci, čokoladno arašidovi cookiji
Hihihi dobre so te o testeninah, prav nasmejala sem se, jaz obožujem testenine, posebej špagete. Tistemu ki kuha pašto toliko minut kot piše na vrečki - kapa dol! Zadnje špegete sem kuhala 12 min ( ne pa 5), pa sem občutljivček, razkuhano mi ne tekne. Okusi so različni, aja pa znamke testenin tudi.
Danes goveji golaž, skutno-zdrobovi cmokci in endivija.
Jutri špageti al dente
v smetanovi omakici z kozicami,
Lp
ursiiiMamka Bršljanka, upam, da si si prebrala in razumela limnolino sporočilo.
Danes: zelenjavna juha, polenta
skleda motovilca, teran, voda, mandarine
lp
mzm| Mamka Bršljanka je napisal/a: | ||
čakam, da me strela zadane in glede na število Jožetovih postov verjamem, da je praktično blasfemično, kar bom napisala, ampak bom vseeno tvegala, KER tole se sliši neužitno!!! razkuhane testenine?!?!?!??! Ni pomembna količina alkohola, ki je poleg servirana, testenine ne smejo biti razkuhane. AAAAAaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaa. Če pa je to interna šala med starejšimi (govorim o št. objav, ne EMŠO) kulinaričnimi člani, se pa globo opravičujem, da se vsajem, kjer mi ni mesto.
za piko na i bom pa dodala "na mladih svet stoji"
|
Mamka Bršljanka,
kar pusti pri miru št. postov in EMŠO ( ali pa tudi ne ), blasfemično ni nič, dokler ni kaj žaljivega. Jaz se spomnem enih drugih časov, ko se ni dalo skuhat testenin, ne da bi bile resnično čisto rezkuhane,( do neužitnosti ). Tele testenine danes, se praktično ne morejo razkuhat, in verjemi, tele današnji sfederčki niso bili niti mal razkuhani. Če si zasledila, pred časom sem pisal o kuhanju " frčafel ", ki mi jih sploh ni uspelo skuhat, da bi bile res užitne. Torej, ne gre za nobeno " interno šalo " med starejšimi, jaz res ne maram testenin " al dente " ( pa ravno tako riža al dente, pa tudi ne pocastega riža ).
Strinjam pa se tudi glede podstavka za svet, vendar razkuhanih testenin tudi jaz ne maram.
Kolikor vem, so testenine " al dente " izmislili italijani, vendar ( kolikor sem pač jedel ), jaz v italiji nisem jedel neužitnih testenin, vsekakor ne takih, kot izpadejo če jih kuhaš po navodilu na vrečki.
Torej: nobene blasfemije, naj si vsak skuha testenine kot mu paše
ežojPri nas tudi ne jemo surovih makaronov
.
Danes:
Goveja juhica od predvčerajšnjega dne - zares zelo velika porcija, z zares ogromno tankih nudelcov in zelenjavo, ki se je kuhala v njej.
Okisana govedina iz juhe z jajčkom, čebulo in bučnim oljem. Kos rženega kruha. Njami!
Potička.
Burp!
začetnik
| ežoj je napisal/a: | ||||
Mamka Bršljanka, kar pusti pri miru št. postov in EMŠO ( ali pa tudi ne ), blasfemično ni nič, dokler ni kaj žaljivega. Jaz se spomnem enih drugih časov, ko se ni dalo skuhat testenin, ne da bi bile resnično čisto rezkuhane,( do neužitnosti ). Tele testenine danes, se praktično ne morejo razkuhat, in verjemi, tele današnji sfederčki niso bili niti mal razkuhani. Če si zasledila, pred časom sem pisal o kuhanju " frčafel ", ki mi jih sploh ni uspelo skuhat, da bi bile res užitne. Torej, ne gre za nobeno " interno šalo " med starejšimi, jaz res ne maram testenin " al dente " ( pa ravno tako riža al dente, pa tudi ne pocastega riža ). Strinjam pa se tudi glede podstavka za svet, vendar razkuhanih testenin tudi jaz ne maram. Kolikor vem, so testenine " al dente " izmislili italijani, vendar ( kolikor sem pač jedel ), jaz v italiji nisem jedel neužitnih testenin, vsekakor ne takih, kot izpadejo če jih kuhaš po navodilu na vrečki. Torej: nobene blasfemije, naj si vsak skuha testenine kot mu paše
|
ežoj, dolžna sem ti eno veliko opravičilo! Iz lastnih frustracij (seveda popolnoma nepovezanih z testeninami) sem se spravita nate, ker si mi bil v tistem trenutku pri roki. moj komentar niti ni bil konstruktiven, ampak samo žaljiv in če verjameš, sem bila v tistem trenutku še najbolj jezna nase in ne na tvoje kosilo (kaj šele na št. postov ali EMŠO). tako da še enkrat oprosti!
moja kazen za nastalo škodo bo, da si bom za kosilo skuhala skledo močno razkuhanih testenih in jih pojedla.
oprosti še enkrat!
Mamka Bršljanka
Mamka, ![]()
![]()
![]()
![]()
moja kazen za nastalo škodo bo, da si bom za kosilo skuhala skledo močno razkuhanih testenih in jih pojedla.
oprosti še enkrat!
Mamka Bršljanka[/citat]
Ne ga biksat, no!!!!! Skuhaj si skledo takšnih testenin, kot jih imaš rada, da boš nasmejana in dobre volje!!!!!!!!!!!!!!!!
lp
cervusne, obljuba dela dolg. na barilla paketu piše 11 minut, tole je 25. to bi že moralo bit razkuhano.
če sem čist, čist, čist poštena, sta me blitva z krompirjem ter v pečici pečen brancin premamila. nisem pojedla. sem jih pa skuhala, tud to mora neki štet ![]()
tako da še zadnjič jože, oprost. slab dan ;)
Mamka BršljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom