Ampak te testenine so ena čudna reč. Danes smo pri nas jedli ene, ki naj bi se kuhale deset minut (tako piše na embalaži) in po slabih sedmih minutah so začele razpadati ![]()
![]()

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način
Ampak te testenine so ena čudna reč. Danes smo pri nas jedli ene, ki naj bi se kuhale deset minut (tako piše na embalaži) in po slabih sedmih minutah so začele razpadati ![]()
![]()
Mamka Bršljanka, ni panike. Bom pa mejčken žleht: hrano je treba spoštovat, spoštovat delo ljudi, ki so delali, da smo nekaj dobili na mizo, žleht zato, ker to preradi in zlahka pozabimo. Hrano premal spoštujemo, premal spoštujemo en trenutek v zgodovini, ko ja hrane pravzaprav dovolj za vse, pa je vseen veliko ljudi ( tudi naših sodržavljanov ) lačnih, celo otroci.................. uf, ne bom nič težil. Kakorkoli, s hrano je treba bit spoštljiv, jaz upam, da sem in da sem tudi svojim otrokom vsaj mejčken nekaj tega privzgojil. Včasih, ko smo bili komplet familija, bi jaz, na začetku kosila nekaj družini povedal, pa hčerka druge spomne " sedaj bomo od očeta slišali nekaj o lačnih v Afriki ". Zahvalna molitev ( po moje ) ni nič napačnega ( ne glede na moje mnenje o cerkvah.............. ).
Torej, karkoli in kakorkoli naj pripavimo, naj bo užitno, naj se poje, najslabše, kar je lahko, če živimo v bloku, če hrana ( slabo pripravljena ) roma v smeti. Pa nasploh, spomnite se, koliko hrane roma v smeti zaradi preteklega roka, posebej v mestih.................... Ah, kar pustimo, tako pridemo do kapitalizma, sedaj zveličavneg sistema, do potrošništva, do poneumljanja sodržavljanov, do nujnosti revolucije, ki bo to vse popravila................ Mama Bršljanka, a vidiš, kam tvoje pisanje pripelje in ima ( lahko ) za posledico?
Danes pri meni:
| ežoj je napisal/a: |
Mamka Bršljanka, ni panike. Bom pa mejčken žleht: hrano je treba spoštovat, spoštovat delo ljudi, ki so delali, da smo nekaj dobili na mizo, žleht zato, ker to preradi in zlahka pozabimo. Hrano premal spoštujemo, premal spoštujemo en trenutek v zgodovini, ko ja hrane pravzaprav dovolj za vse, pa je vseen veliko ljudi ( tudi naših sodržavljanov ) lačnih, celo otroci.................. uf, ne bom nič težil. Kakorkoli, s hrano je treba bit spoštljiv, jaz upam, da sem in da sem tudi svojim otrokom vsaj mejčken nekaj tega privzgojil. Včasih, ko smo bili komplet familija, bi jaz, na začetku kosila nekaj družini povedal, pa hčerka druge spomne " sedaj bomo od očeta slišali nekaj o lačnih v Afriki ". Zahvalna molitev ( po moje ) ni nič napačnega ( ne glede na moje mnenje o cerkvah.............. ). Torej, karkoli in kakorkoli naj pripavimo, naj bo užitno, naj se poje, najslabše, kar je lahko, če živimo v bloku, če hrana ( slabo pripravljena ) roma v smeti. Pa nasploh, spomnite se, koliko hrane roma v smeti zaradi preteklega roka, posebej v mestih.................... Ah, kar pustimo, tako pridemo do kapitalizma, sedaj zveličavneg sistema, do potrošništva, do poneumljanja sodržavljanov, do nujnosti revolucije, ki bo to vse popravila................ Mama Bršljanka, a vidiš, kam tvoje pisanje pripelje in ima ( lahko ) za posledico? Danes pri meni:
|
Tudi jaz se strinjam, da moramo biti spoštljivi do hrane. Moja mama, ki je bila rojena malo pred vojno in se spomni, kako je bilo med in po vojni, večkrat reče, da bi včasih še plesnivi kruh pojedli, če bi ga imeli. Jaz pa sem jamrala, ker moram en dan star kruh jesti. Zdaj, ko sem odrasla in malo bolj razumem te stvari, tega več ne počnem. Raje kupim toliko kruha, kot ga pojeva; če pa ga kaj ostane pa porabim za cmoke ali kaj drugega.
Če ostane kakšna druga hrana, jo pojeva za večerjo ali uporabim naslednji dan. No, odvisno kaj ostane; kakšnega krompirja ne šparam.
Danes sem skuhala goveji golaž in polento. Mmmm, je bilo ![]()
mojezlato
Danes: krnekija
, en s sirarsko skuto in bučnim oljem, drugi z zaseko
voda, mandarine
lp ![]()
jutri: jamie na obisku z chilli con carne in bulgurjem ter feferončki za tistega, ki mu paše
v nedeljo: bistra zelenjavna juha z ribano kašo, domači žlinkrofi z špinačo ter zelena solata
Mamka BršljankaDanes: šampinjonova kremna juha, rižev narastek z mandarinami
a sem rekla, da sem jih vrgla v smeti?
Mamka Bršljanka
PETEK:
Reciklaža makarončkov od včeraj z dodatkom doma narejenih čevapčičev; zelena solata... Pozno popoldan smo dočakali... mogli tudi probat, če je sarma dobro izpadla:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način

Azijska solata s kozicami