Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kisla repa,krompir v kosih z petršiljem,krasna domača krvavica(da ne  bom postal vegetarijanec).

Pa še odgovor Mbrandu,ker me je s svojimi krasnimi prispevki motiviral,da vsak dan jem zajtrk!

Skuta je od tule

http://www.zdruzenje-zekzz.si/kmetije

Pa še marsikaj drugega se da dobiti!

V trgovino grem še po sol,poper in olivno olje-lažem tega mi pripeljejo na dom od tule

http://ulka.si/#/stran5

So se mi zagabili potrošništvo in svinjarije ki se delajo z našim denarjem,zato res kupujem Slovensko,lokalno in ekološko hrano,pa še lepe pešpoti imamo z Zasavju,za krasne nabavne izlete za vikend

Rezultat po kakšnem letu-za hrano zapravim manj,jem bolj zdravo hrano,pa še moj denar pristane v pravih rokah,ne pa da kmet dobi drobiž-levji delež pa pohopsajo trgovci in država!

Viva la revolucion!(vsak naj jo začne sam pri sebi)

Mater sem se razpisu,kaj čmo revolucionarni časi so,a ne Ežoj!

polarbear

Samo pozdravljam, kar si napisal. Z veseljem bi te posnemala, pa se žal iz centra Ljubljane takale nabava ne bi obnesla. Kdor ima možnost, jo naj pa zagrabi z obema rokama.

P.S. sem pa res mislila, da si se odrekel mesu.

naor

naor je napisal/a:

Samo pozdravljam, kar si napisal. Z veseljem bi te posnemala, pa se žal iz centra Ljubljane takale nabava ne bi obnesla. Kdor ima možnost, jo naj pa zagrabi z obema rokama.

S tem se pa ne morem strinjati. Vsak teden izlet na deželo, nabava, marsikaj se pa da dobiti že znotraj LPP. Tudi Polarbear nima vsega na pragu hiše, Zasavje ni tako majhno, je pa zato dosti strmin, ozkih cest, ....

rimljanka

Rimljanka, žal se ne izide. Saj zadnji dve leti tudi sama kaj pridelam, prinesem z vikenda, kjer je veliko ponudnikov. Stanujem skoraj na tržnici, s tem ni problema. Razumela sem ga, da se vsak vikend peš poda po okolici in si prinese domov. Kakorkoli, vsak se znajde po svoje. On je tudi poudaril , da ni nepomemben finančni prihranek. Cene na eko tržnici so pa visoke. Samo enkrat sem za glavico solate plačala toliko, kot bi jo pri integrirani pridelavi kupila eno kilo. Navedla bom samo ceno medu. Midva vsak mesec ali pa na tri tedne porabiva litrski kozarec kostanjevega medu. V Ljubljani je do nedavnega stal 8.5 eura, zdaj so ga podražili in stane 9 eurov. Na Dolenjskem sem "odkrila" čebelarja, ki ima liter medu po 5.5 eura, enake kvalitete. Če ne bi hodila istočasno še na vikend, bi me ta med prišel dražje kot v Ljubljani. In tako dalje.

Se opravičujem za smetenje.

naor

polarbear je napisal/a:

Kisla repa,krompir v kosih z petršiljem,krasna domača krvavica(da ne  bom postal vegetarijanec).

Pa še odgovor Mbrandu,ker me je s svojimi krasnimi prispevki motiviral,da vsak dan jem zajtrk!

Skuta je od tule

http://www.zdruzenje-zekzz.si/kmetije

Pa še marsikaj drugega se da dobiti!

V trgovino grem še po sol,poper in olivno olje-lažem tega mi pripeljejo na dom od tule

http://ulka.si/#/stran5

So se mi zagabili potrošništvo in svinjarije ki se delajo z našim denarjem,zato res kupujem Slovensko,lokalno in ekološko hrano,pa še lepe pešpoti imamo z Zasavju,za krasne nabavne izlete za vikend

Rezultat po kakšnem letu-za hrano zapravim manj,jem bolj zdravo hrano,pa še moj denar pristane v pravih rokah,ne pa da kmet dobi drobiž-levji delež pa pohopsajo trgovci in država!

Viva la revolucion!(vsak naj jo začne sam pri sebi)

Mater sem se razpisu,kaj čmo revolucionarni časi so,a ne Ežoj!

polarbear

Hvala ti lepa!
To je to, ko človek soimenjaku pomaga, mu ponudi naborek povezav in razloži kako in kaj. Tisto o zajtrku pa nisem jaz zacumpral. Bilo je v tebi, a ker je bil speči tiger, je rabil vzpodbudo. Hopa, hopa. Me pa veseli to, da ti nisem žel nekam z mojimi objavami ter upam da so vsaj malo polepšala jutra/dneve.
Se bom pozanimal, ako imajo dotično skuto tudi pri nas v Mbju. Kot majhen stručko pri skuti, bi jo res rad probal, saj je z skuto tako kot z siri. Ogromno različnih skutic od ogromno različnih ljudi do ogromno NOM NOM fanatikov ter OGROMNO možnosti porabe. Ni daleč, ko se bo moj rek redno zapisoval na hlevska vrata ter embalaže proizvajalcev skute.
SKUTA, kot kruh, OD BOGA DANA

P.S: TUdi sam stremim k lokalni/domači hrani oz. proizvodnji. Ni lepšega za miren spanec ter lahkotno dušo...
Sedaj pa objavit moj današnji zajtrk. Spet bo eden tistih....romanov
AAAAA točno. ŠEŠLER, gospod, ja ja. Se mi je zdelo da mi na nekaj sliči.
Sem o njemu bral v JANI. Zelo dobro branje, pozitiven odnos, prijeten intervju. TOP

Če me kdaj zanese v tisto smer, ga obiščem, da probam tole uber čisto naravno čudo. To pa mora vsebovat posebno energijo. ULALA!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 11.dec 2012 06:50

naor je napisal/a:

Rimljanka, žal se ne izide. Saj zadnji dve leti tudi sama kaj pridelam, prinesem z vikenda, kjer je veliko ponudnikov. Stanujem skoraj na tržnici, s tem ni problema. Razumela sem ga, da se vsak vikend peš poda po okolici in si prinese domov. Kakorkoli, vsak se znajde po svoje. On je tudi poudaril , da ni nepomemben finančni prihranek. Cene na eko tržnici so pa visoke. Samo enkrat sem za glavico solate plačala toliko, kot bi jo pri integrirani pridelavi kupila eno kilo. Navedla bom samo ceno medu. Midva vsak mesec ali pa na tri tedne porabiva litrski kozarec kostanjevega medu. V Ljubljani je do nedavnega stal 8.5 eura, zdaj so ga podražili in stane 9 eurov. Na Dolenjskem sem "odkrila" čebelarja, ki ima liter medu po 5.5 eura, enake kvalitete. Če ne bi hodila istočasno še na vikend, bi me ta med prišel dražje kot v Ljubljani. In tako dalje.

Se opravičujem za smetenje.

naor

Nikakor NE SMETIŠ!! Da ne bi to še enkrat napisala 
Mamo te radi tako ali drugače, sploh pa še rajši ko si napisala kako MAŽETA med in kako slastno sladkobo nabavljata lokalno, NJAAAAAMSI.
Povej prosim. Ga uporabljata vsakodnevno v jutranjih napitkih ali na fini hrustljav domač luknjast kruh ob krepki podpori finega kremastega masla + kneipp kafici?

Se opravičujem za že drugo CITIRANJE/smetenje...ojejeje.

V znak sprave in SMETENJE  in 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Brando, mož ga poje eno jušno žlico vsako jutro (že leta in leta) na tešče, potem spije kozarec vode. To je njegov zajtrk. Temu doda še pest oreščkov in do kosila nič več.

Jaz imam med zelo rada, zato ga namažem na kruh, kot si napisal odlično gre skupaj z dobrim kruhom in malo putrčka. Si ga pa dam v že mlačen čaj, pa še kaj bi se našlo.

Čebelice občudujem, kar one naberejo za nas, je neprecenljivo. Čebelar, ki nam je razlagal, kako pridne so čebelice, je sicer že pokojni, še vedno se pa velikokrat spomnim, kako je znal reči: Med je hrana srca. In zelo rada imam Slakovega čebelarja.

Še to, zelo pomaga pri želodčnih težavah, zjutraj žlička medu naredi filter na želodčno sluznico in jo zaščiti.

Lepo se imejte in na toplem bodite!

naor

Naor, hvala za nasvet o medu na tešče. Bomo poskusili. 

Drugače pa tudi pri nas porabimo veliko meda, v čaju, na kruhu, sladicah. Zadnje čase kupujemo akacijevega. Je milega in sladkega okusa. Cene so pa res zrasle, tu pri nas je po 8 evrov. Najbrž zato, ker je bila slaba sezona.

Kosilo pri  nas danes, ostanek včerajšnje enolončnice bo predelan v pasirano juho z dodatkom kruhovih popečenih kock, oplemenitenih z česnom in peteršiljem z žlico crem fraicheja,  krompir, brancin v pečici, motovilec z jajčki

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 11.dec 2012 15:13

Danes sem naredila juho iz stročnic (kupila mix leče, čičerike, boba, fižola), domač kruh, zdajle bo kavica in zadnji orehovi keksi

Saša

TOREK:

Telečji vrat v omaki, polenta z ocvirki in feto; zelena solata:

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti