Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: zelenjavna mineštra

mali kuhar

Danes, kislo zelje s klobaso:

ežoj

Danes kuhali domači  : pire, krvavica, zelena solata

majaos

Danes vegi pica z ogromno paradižnika, paprike, šampinjoni in črnimi olivami. Njam. :)

msegov

Sobota, nedelja in danes.

katti

Včeraj odlična česnova juha a la svakinja:

Potemje bia svinjska ribica v omaki,

dodoli

, za solato kitajsko zelje s papriko in fižolom

mamamia

Kisla repa,krompir v kosih z petršiljem,krasna domača krvavica(da ne  bom postal vegetarijanec).

Pa še odgovor Mbrandu,ker me je s svojimi krasnimi prispevki motiviral,da vsak dan jem zajtrk!

Skuta je od tule

http://www.zdruzenje-zekzz.si/kmetije

Pa še marsikaj drugega se da dobiti!

V trgovino grem še po sol,poper in olivno olje-lažem tega mi pripeljejo na dom od tule

http://ulka.si/#/stran5

So se mi zagabili potrošništvo in svinjarije ki se delajo z našim denarjem,zato res kupujem Slovensko,lokalno in ekološko hrano,pa še lepe pešpoti imamo z Zasavju,za krasne nabavne izlete za vikend

Rezultat po kakšnem letu-za hrano zapravim manj,jem bolj zdravo hrano,pa še moj denar pristane v pravih rokah,ne pa da kmet dobi drobiž-levji delež pa pohopsajo trgovci in država!

Viva la revolucion!(vsak naj jo začne sam pri sebi)

Mater sem se razpisu,kaj čmo revolucionarni časi so,a ne Ežoj!

polarbear

Samo pozdravljam, kar si napisal. Z veseljem bi te posnemala, pa se žal iz centra Ljubljane takale nabava ne bi obnesla. Kdor ima možnost, jo naj pa zagrabi z obema rokama.

P.S. sem pa res mislila, da si se odrekel mesu.

naor

naor je napisal/a:

Samo pozdravljam, kar si napisal. Z veseljem bi te posnemala, pa se žal iz centra Ljubljane takale nabava ne bi obnesla. Kdor ima možnost, jo naj pa zagrabi z obema rokama.

S tem se pa ne morem strinjati. Vsak teden izlet na deželo, nabava, marsikaj se pa da dobiti že znotraj LPP. Tudi Polarbear nima vsega na pragu hiše, Zasavje ni tako majhno, je pa zato dosti strmin, ozkih cest, ....

rimljanka

Rimljanka, žal se ne izide. Saj zadnji dve leti tudi sama kaj pridelam, prinesem z vikenda, kjer je veliko ponudnikov. Stanujem skoraj na tržnici, s tem ni problema. Razumela sem ga, da se vsak vikend peš poda po okolici in si prinese domov. Kakorkoli, vsak se znajde po svoje. On je tudi poudaril , da ni nepomemben finančni prihranek. Cene na eko tržnici so pa visoke. Samo enkrat sem za glavico solate plačala toliko, kot bi jo pri integrirani pridelavi kupila eno kilo. Navedla bom samo ceno medu. Midva vsak mesec ali pa na tri tedne porabiva litrski kozarec kostanjevega medu. V Ljubljani je do nedavnega stal 8.5 eura, zdaj so ga podražili in stane 9 eurov. Na Dolenjskem sem "odkrila" čebelarja, ki ima liter medu po 5.5 eura, enake kvalitete. Če ne bi hodila istočasno še na vikend, bi me ta med prišel dražje kot v Ljubljani. In tako dalje.

Se opravičujem za smetenje.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti