goveja juha, krvavice in kislo zelje
Balenka
goveja juha, krvavice in kislo zelje
Balenka
danes sem doma z bolnima otročičkoma in bo kosilo po njunih željah: pire krompir, brokoli in trdo kuhana jajca :D
Mamka BršljankaDanes kosilo po željah otrok in sicer zdrobova juha z korenčkom, svedrčki z mesno in paradižnikovo omako, zelena solata
Zraven pa linški piškoti z marelično in jagodno marmelado, ki sem jih pekla včeraj zvečer do pozne ure.
Babka odlična slika
SREDA:
Segedin golaž, polenta (od včeraj):

Pozdravček!
Danes: segedin golaž, krompir s proseno kašo s timjanom in majaronom prelit s praženo čebulo, domači kruh in tiramisu.
lp
Danes kosilo v postelji:
Sicer mi pesa že iz povsod ven gleda, ampak baje pomaga pri prehladu. Za ostale segedin. Računam, da bom jutri lahko že malo več na nogah, mogoče padejo še kakšni piškoti![]()
JanisJoplin: Ni ga čez dobro pojedino v postelji (sam obožujem tole ali pa za mizo in z goro materiala za branje), OGROMNO RDEČE PESE (nor sem na njo), ajdovimBIZIJEM/kusBIZIJEM/polentaBIZIJEM/RIZIBIZIJEM in skuhano zadnjo bremzo od kure ali pa popečeno na olivcu z dodatkom rožmarina. Preprosto and good. Kaj bi človek kompliciral, če pa je življenje lahko tako lepo in preprosto z majhnimi dobrotami.
Tudi tale tvoja pojedina ni švoh. Upam da te razvajajo...glede na krompirček in zrezek te! ;)
Domač frenčfrajs?
P.S: Pa ne pozabi na Janisko za dušo....zraven pa čaj in zaprte oči!
Danes je slika zunaj popolnoma enaka, kot včeraj, samo kosilo je že mimo. Segadin kuhan včeraj pozno zvečer, danes pogret in slan zabeljen krompir v kosih, za moža obvezno zraven tudi kruh, sladica je pa danes kar en puding mix.
irena, đeniska, babka, čudovite fotografije ( dragička: standardna ), zmeraj se mi zdi, da bi najrajši zamenjal.
Danes pri meni: afnguncen con sardinas en masa ( de harina ) de cerveza kot bi rkli v naši vasi, ali po vaše....................... ma, sploh se ne da prevest, nakak tako: afnguncen s sardinami v pivskem testu:
za posladek briško belo, kaj pa čem, če mi zdravniki ne pustijo baklave, tulumbe, urmašice........., briško belo pa celo priporočajo, sem pozabil kolk kozarcev , pa se mi ne ljubi nadlegovat zdravnike s takimi banalnostmi.
![]()
![]()
( tale podpis, ni zrastel na mojem zeljniku, so mi ga svetovale svetovalke ).
| MBrando je napisal/a: |
JanisJoplin: Ni ga čez dobro pojedino v postelji (sam obožujem tole ali pa za mizo in z goro materiala za branje), OGROMNO RDEČE PESE (nor sem na njo), ajdovimBIZIJEM/kusBIZIJEM/polentaBIZIJEM/RIZIBIZIJEM in skuhano zadnjo bremzo od kure ali pa popečeno na olivcu z dodatkom rožmarina. Preprosto and good. Kaj bi človek kompliciral, če pa je življenje lahko tako lepo in preprosto z majhnimi dobrotami.
|
Ah, to se kar sama razvajam. Mislim, da po 3eh dneh končno opažajo, kako nepogrešljiva sem
je včasih treba mal zbolet... Ne, je kr ta zmrznjen krompirček, pečen v pečici na peki-papirju in brez olja. Ravnokar sem "dokončala" Služkinje, zdaj bo pa treba malo zares počivat.
Čaj pa itak ![]()
JJ ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni eklerji

Goveji golaž iz pečice