Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: Piščanec z artičokami (frikase), 5 minutni domači rezanci in zelena solata. Fige.

Včeraj: Pri Chubby-ju totalno echt mehiški taco-ti. Fige za desert.

Še en dan prej: manicotti v marinara omaki z dodano papriko. solata. Fige.

Pa še slika mesnega sira izpred nekaj dni. Naslednjič bo z dodano svežo papriko. Luknje so nastale zaradi že dokončani masi dodanega ledu. Je dobro preštudiral, kako se naredi.

Vanja

Včeraj: makaronflajš, mešana zelena solata s paradižnikom

Danes: polnjene bučke, paradižnikova in kumarična solata

Jutri: polnjene paprike, kruh, najverjetneje paradižnikova solata

shari2007

eno mojih naljubših kosil, tega se nikdar ne naveličam:

mamamia

Danes bomo jedli poletne bučke.

Včeraj pa stročji fižol v solati in piščančja nabodalca.

Vilma

Danes: kumare v omaki, pire.

rosie

Vanja, sem te že hotela vprašati, kakšen je tale mesni sir od tvojega dragega. No, presenečenje je popolno, tako lepega še pri Krušiču nisem nikoli dobila.

Sem mislila, da si samo ti mojstrica v kuhinji, zdaj pa vidim, da si tudi moža naučila.

No, jaz se ne bom ponavljala, danes sem spet nabrala paradajzov, bom pa za spremembo naredila omako in špagete, s sirom potresla in hitro narejeno, še hitreje pojedeno.

naor

naor je napisal/a:

Sem mislila, da si samo ti mojstrica v kuhinji, zdaj pa vidim, da si tudi moža naučila.

naor

Naor, on je bil mojster preden je mene srečal. Potem je vajenka na hitro prekašala mojstra.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 08. 2012 18:58

S pridom uporabljam "blokovsko letno kuhinjo", danes je bil blitvin zavitek na popečenem, začinjenem paradižniku

ene 15 dag ovčjega, staranega sira in pol kilota terana

lp

mzm

Recept za mesni sir pa ne obstaja na kul.slo kajne da, a je dolga priprava ? Jaz ne vem kaj je to, skoraj da prvič slišim, mi lahko kdo pove, prosim?

Danes smo imeli Mac-n-Cheese in par. solato, jutri skoraj gotovo špageti z par. omako, ko so pa tako lepi paradajzi v hladilniku.. Imamo testeninske dneve hihi.

Lep preostanek večera želim,

ursiii

Ursii, moj dragi ga je pripravil zato, ker se ga pri nas ne dobi. Pripravil ga je po raznoraznih informacijah na internetu. V bistvu je samo meso, dva dela goveje, en del svinjine, nekaj malega dimljene slanine, sol, poper, še nekaj začimb. Ko je bilo vse zelo drobno nasekljano (kot recimo za tatarski biftek), je dodal nekaj ledu, zmiksal in dal hitro peči. 

Mesni sir sem pred 25imi leti kupovala v podhodu Plave Lagune v Ljubljani, tako da ni nič nenavadnega oz. Nepoznanega. Kje jo dobiš danes ti bodo pa druge povedale. 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti