Goveja juha, govedina iz juhe, pražen krompir, solata s fižolom, limonino-beljakova pita.
Tinky Binky
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci
Goveja juha, govedina iz juhe, pražen krompir, solata s fižolom, limonino-beljakova pita.
Tinky BinkyLepo pozdravljeni, po nekaj letih se spet oglašam v tej temi, ni bilo cajta, sicer smo kuhali in jedli, ampak za pleasure ni bilo preveč časa, saj so bili ![]()
![]()
![]()
....človek pol kar malo pozabi na forume...
Danes: pečena telečja rebrca, dušen riž s korenčkom, dušena blitva, maxi mešana solata (radič secondo taio, koruza, nariban korenček, mlada čebulica, paprika, paradižnik). Za sladico ni nihče zainteresiran. Sledi še kava, se glihkar kuha.
TanjaG.
Mavrična solata. MMMMMMMMMMMMM ![]()
![]()
![]()
![]()
NEDELJA:
Goveja juhica (repek); taisti repek na hitro popečen, z dodatkom korenčka in "šurlic" ter žlico čemaža; zelena solata z mlado čebulo:

Pozdravček!
A sem že povedal da se v naši vasi vse vrti okrog vaškeg ribnika............. ma neeeeeeeee, nimam rib za kosilo, odkod vam to. Eno sliko sem vam hotel pokazat, tole:
ma neee, ni vaški ribnik, temu sploh ni podoben, to je da si lažje predstavljate ![]()
Pri meni danes, ponavljanje od včeraj ( še bom staknil kakšno Cevitaminozo, zaradi enolične prehrane ), le, da je danes drugi rez melancane ( učeno bi rekli: melancana secondo taio
)
Blagor žabi, ežoj!![]()
Pri nas je bila zelenjavna mineštra, kuhan krompir z drobnjakom, zelena solata z mladim česnom in slovo od pomaranč (do pozne jeseni, upam
)
krema je iz tega recepta, odlična!
lp
mzmDanes pri nas: goveja juha s korenčkom, ribano kašo in drobnjakom, rizi-bizi, goveji zrezki v zelenjavnoi omaki, solata z bučnim oljem. Pozno popoldan pehtranovi polžki (praznjenje zamrzovalnika), kava z mlekom. Pred kosilom, po njem, pred kavo in po mkavi delo okoli hiše, predvsem sajenje paradižnika, paprik, melancan,.......rqavno prijetno vreme je bilo za to delo, pa še take dni obetajo, da na novo posajene rastline ne bodo preveč trpele.
goveja juha s korenčkom in rezanci,
pražen krompir, mlinci,
govedina iz juhe, pečenka in pečena pičančja stegna,
zelena solata
breskov kompot in kava
BalenkaKer smo včeraj praznovali hčerin rojstni dan, je bilo kosilo nekoliko slovesnejše:
- v pršut oviti popečeni beluši na rukoli
- zelenjavna kremna juha s kruhovimi kockami
- pečena jagnjetina, svinjski vrat in piščančje prsi na žaru, krompir iz pečice, pražene mešane gobe, kremne bučke s peteršiljem, šopska in zelena solata
- cheesecake z jagodnim prelivom, kava
Sporočilo je spremenil(a) andrejka dne 21. 2012 08:14
Danes kar bo bog (mama) dal/dala, upam na testenine (kaj vi tudi rabite v ponedeljek hidrate?).
Začetnica
Naknadno sporočam meni: čufti in pire. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako