Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: jagnjeva juha z gresovimi cmoki, goveji golaž z krompirjem, paradižnikova solata, rabarbarin-skutin štrudelj, kava

Danes: zelenjavna juha, špageti s piščančjo - zelenjavno omako, zelena solata in ponovi: rabarbarin-skutin štrudelj

Jutri: zelenjavna juha, rižota z morskimi sadeži, zelena solata

NENA58

Petek: zelenjavni riž, naravni zrezki, zelena solata

Sobota: goveja juha z zdrobovimi cmoki, pečen mlad krompir, pečen kos piščanca, sv.kotlet, zelena solata z mladim  zeljem

Nedelja: goveja juha z domačimi rezanci, pražen krompir, mesomop dunajsko, zeljna solata

Danes: goveja juha z rezanci, mesna omaka,testenine, zelena solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

fižolova mineštra

kruh

jagode s smetano

lp

ledenka_

Danes doma sem,       

ker je sine bolan, 

otožno je vreme, 

otožen je dan.

Mali bolnik igra se, 

in mama mu kuha, 

tako je iz kuhinje

pridišala mu juha.

Za odrasle in drugega zdravega otroka

so zrezki v omaki 

in dva kruhova cmoka. 

TanjaG.

TanjaG.

pri nas danes za eno  sirova lazanja,za ostale pečen piščanec, kruhova fila, za vse pa veliko zelene solate

za posladek bi pasala ena kitica  

beva

TanjaG:

Sem pa mal tudi fovš, tistim, ki omenjate ( in jeste ) jagnjetino.

Pri meni danes, krompirača:

Ko to postrežejo beti, ona takoj reče da ne rabi bešteka in je s golimi rokami. Oni bakingamski kuharji pa ne šparajo olje in je pri njih krompirača zelo mastna, pol to olje beti kaplja s brade ( beti pa govori......... saj pita mora bit mastna ), uni služabniki pa okol skačejo, da bi obrisali................. pa ne okol govorit, beti bi bila ne mene jezna, če bi vedela da o tem govorim.

ežoj

danes je bila domača  vegetarija, pozneje pa še jagode s sladkorjem :)

Zuckerfee

Vidiš Ežoj kako smo si različni, ti bi jagnjetino, meni bi se pa zdajle prav prilegelo takole kraljičino kosilo. Jagenjčki naj pa skačejo po travnikih.

Midva pa danes na moj predlog vremenu primerno segedin s kruhom. Mož je kuhal, jaz sem se pa ukvarjala z drugimi stvarmi, da nisem utegnila niti polente ali pireja pripraviti. Pa drugič.

naor

sem pa mislila, da si beti lahko privošči mesni burek in jogurt od mu. Niti življenje na dvoru ni več, kar je bilo, ampak če ne bi insajderji vsake toliko kaj izčvekali, bi mislili, da je njim kaj lažje.

Pri  nas fuži s špargljevo omako (fuže prinesla soseda z včerajšnjega izleta po Istri, šparglje nabrali v intersparu, smetana in panceta na zalogi od sobote). 

Sonja

PONEDELJEK:

zelenjavna juhica, solata s piščancem (zelena solata, paradižnik, zelje, čičerika, koruza, jogurtov preliv), sladica - puding.

msegov

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti