Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mišzmoke, 

Pokalico naredim tako, da dam kuhat malo več krompirja kot za pire. Zraven dam lovorjev list.  Ko je kuhan, če imam gov. juho odlijem vso vodo, drugače jo malo pustim v loncu, nekaj pa v skodelico. Lovorjev list ven. S paličnim zmiksat + gov. juho nazaj na štedilnik na 2 od 9 stopenj, dodajam tekočino do željene gostote. Gosto naj bo toliko, da se lepo odlihe iz žlice. A daleč od redkega, ne sme se zajeti z žlico, da je kupček na žlici. Solim, popram in okisam (2žlici). Potem pokriem s pokrovko, a ne čisto in pustim da poka- od tu ime pokalica ( pok -pok), poka naj vsaj 20 mint - 40 minut. Ne bojte se, da bi se zažgala na dno lonca, se sicer malce prime, a je to super za postrgat. 

To je nastalo na po pripovedi moža in svakinje, ki nista ne en ne druga preveč opazovala kako je njua žal prezgodaj pokojna mama delala. Jed ina zelo podoben okus, kot je imela njena. A natančnega postopka ne ve noben. Je bila pa mama pa iz štajersega konca? 

Ve kdo podoben postopek?

Danes zaradi odsotnosti vseh, vsak na svojem koncu, se je na koncu mož crkljal pri tašči, kjer je jedel filano papriko. Jaz sem pojedla rižoto od včeraj, sin se je nabasal pizze pri tabornikih. 

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

Piščančji zvitki v omaki, polnjen paradižnik, zelena solata.

Tinky Binky

mišzmoke in kroki, sta pa zabavni. Po moje mišzmoke misli tole pokalico, ti, kroki, očitno ne.

rimljanka

Danes :pražena piščančja jetrca,solata.

Jutri:kurja juha,pečen krompir,pečena rebra,solata za sladico ,sirov zavitek.

Milži

danes smo bili cel dan v Italiji na treningu, tako da smo si zvečer privoščili

pizzo in orehove palačinke v pečici

jutri sem cel dan na sadju in gibanici, za ostale pa nevem

lp

ledenka_

http://www.kulinarika.net/recepti/6943/zelenjavne-jedi/, pire krompir, zelena solata, malo sv. pečenke, rumovi polmeseci

Balenka

Včeraj je bilo: na žaru pečene perutničke in čevapi, kruh in paradižnik in kumare v solati.

Danes: brokolijeva juha, pečen krompir in pečeni ostanki od včeraj, berivka

tanjaj

NEDELJA: praznujemo rojstni dan, zatorej malo bolj bogato kosilo: goveja juhica z vlivanci, pohani puranji in svinjski zrezki, pražen krompir, dušena zelenjava, domača solata. Popoldne pa še sadna torta.

msegov

danes: španska tortilja, piščanec v sirovo - smetanovi omaki, solata.

rosie

rimljanka je napisal/a:

mišzmoke in kroki, sta pa zabavni. Po moje mišzmoke misli tole pokalico, ti, kroki, očitno ne.
rimljanka

@kroki, ja, mislim tole pokalico, 

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 20. 2012 13:27

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti