včeraj: kvinoja z morskimi sadeži
danes: široki rezanci z omako iz paradižnika, jajčevcev in oliv
jutri: zajčja obara
bevavčeraj: kvinoja z morskimi sadeži
danes: široki rezanci z omako iz paradižnika, jajčevcev in oliv
jutri: zajčja obara
bevaVse to prebiram, pa še zmeraj ne vem, kaj naj pripravim dans za kosilo... Imam do 14h, dokler sem na šihtu, še čas za raazmislek. Včeraj sem nakupila malancane, svinjsko meso, krompir....če komu kaka ideja pade, kaj na hitr iz tega prpravit, naj javi :)
vd007
Klasika - zmelji meso in naredi musako ![]()
Ponarejena roštiljada - na kakem opekaču zadev peci meso, melancane pa krompir iz pečice
Nafilano - zopet zmelji meso, dodaj kosmiče/star kruh, kakšen sir/kislo smetano itd. in napolni melancane, krompir bo pa jutri prav prišel ![]()
Moderno/brez omejitev - skockaj vse troje, najprej v večjo posodo krompir, peci in podlivaj, potem meso & melancani, ob tem z zaprtimi očmi zbiraj začimbe in jih meči noter, opijani vse skupaj z dosti cvička/ustreznega ekvivalenta in ko je krompir mehek je to to. ![]()
Viva Meier
Dodatek: če nimaš mesoreznice, se da en tak zdrobljen efekt dobiti tudi z nožem in preciznim rezanjem. Familji pa povej, da je sedaj nova moda, da so v musaki kockice mesa in da nimajo kaj jamrati ![]()
![]()
cao...vd007 odvisno kaj imajo radi tvoji drugače če pa imaš doma mašinco za mletje mesa lahko naredis iz tega odlično musako ali pa dunajske in ko ze pa niras na tanko(problizno 0,5) narezes melancane in jih tudi spohas pa pečen krompircek...hm naprimer ane? :)
sabinčica
viva meier preden si napisala vidim da isto mislima :D
sabinčicaMelancane in krompir lahko pripraviš po tem receptu, zraven pa naravno popečeš zrezke. Pa še skledo zelene solate.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPražena jetrca in regrat s krompirjem. Pa upam da čim več ![]()
![]()
danes za kosil
čemaževa juha
od včeraj je še ostala bujta repa kruh
dolenc52danes imamo enega člana na mlečnih napitkih, ker je imel ponovno operacijo dlesni in nesme ničesar jesti.
jaz sem si zaželela mlečni zdrob, jabolke
sedaj pečem pecivo za soboto in nedeljo, ker imamo tekmovanje v Italiji.
Menu pa bo nekako tak:
SOBOTA:
- pleskavica s sirom v hamburgerju, za našega "bolnika" pa krompirjeva mineštra
-za večerjo pa juha in palačinke
NEDELJA:
-solata, narezek
-pecivo
za večerjo pa bomo že doma
lp
ledenka_Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Browniji s temnim pivom

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci