Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ežoj, takle riž  z grahom (seveda prej prepražimo čebulo, kajne, preden dodamo riž?) je ena mojih najljubših jedi. In ena tistih, pri katerih uporabljam vegeto ali kak podoben dodatek, tak sladkast okus da tista rumena mešanica soli in sušene zelenjave (k..c gleda eje, kajne?). Pa seveda malo vina na začetku kuhanja tega riža z grahom. Pa pečena kura zraven, eno mojih najljubših kosil.

No, mi smo danes jedli postrvi s praškom petih začim, ingverjem, česnom in čebulo (si stari nekaj zmišljuje vedno), pravzaprav midva, otroka pa sta vztrajala pri postrvih na klasičen način - malce soli in pečene v olju, hrustljavo zapečene seveda, zraven pa kuhan krompir.

Solata kot včeraj - polna skleda motovilca s trdo kuhanimi jajci.

mamamia

Ežoj in Mamamia obadva sta jedla tako, da bi še angelčki prste obliznili. Kot bi rekla moja nona. Pri obeh mi sline tečejo.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes kar ostanki zrezkov v omaki, tiste neuporabljene bodo jutri doma porabili za rižoto. Pa zdrobovi hrustavci, malo pomfrija, dušena zelenjava, kitajsko zelje v solati s krompirjem. Smo malo očistili zamrzovalnik :)

msegov

Tudi pri nas je bilo danes kar nekaj od zdrave hrane. Kurje-govejajuhica z rezanci in korenčkom, pečen piščanec, rizibizi (iz arborio riža, seveda), solata iz motovilca in domače solate (kupljene sadike, posajene v korita ob hiši na južni fasadi), hudo dobro rastejo pod kopreno, danes je bila prav bera.

Popoldan kava z mlekom na sončku, po in pred delom na vrtu.  

rimljanka

Danes: juha iz krompirja in čemaža, pečene škarpene, za prilogo blitva in krompir, regrat s fižolom.

rosie

Čeprav nimam riža preveč v čislih, sem pač krompirjevka, pa je riži-biži meni tudi zelo všeč. Jaz dodam še malo korenčka. Mogoče potem ni več riži-biži. Hvala za idejo, jutri bo torej rizi-bizi. Solata. Mogoče košček meska, al pa tud ne.

naor

Oooooooooo, mamamia, danes so me fascinirale tvoje slikice. bi se kar povabila na tvoje zanimive testenine.

Včeraj: goveja juha z rezanci in korenčkom, zajčkov paprikaš, pire krompir in rezanci, paradižnikova omaka, govedina, regratova solata in edivija, breskov kompot in .

Danes: goveja juha od včeraj, pražen kompir, sv. pečenaka, zelenjava, motovilec in zelje na solati, zelo zelo čoko torta in sadna solata.

Balenka

Balenka:

Oooooooooo, mamamia, danes so me fascinirale tvoje slikice. bi se kar povabila na tvoje zanimive testenine.

Ti kar pridi, se vedno najde še kaj za dodatna usta

Prej sem nekaj pisala o postrvih, no, takšne so bile videti (pečene na mešanici sezamovega in belega olja, začinjene s praškom petih začimb, soljo, dodatno dozo kumina; potresene so pa z mešanico česna, stare in mlade čebule, vse na hitro preprženo na maščobi, v kateri so se pekle ribe).

mamamia

Se strinjam, če je še tako dobro kot izgleda!

naor

PONEDELJEK:

Telečja obara, slan skutni zavitek:

Pozdravček!

Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 26. 2012 13:47

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti