Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

TOREK:

Zgodnje kuhanje kosila, in sicer ričet z dodatkom čičerike in rdečega fižola, pa še ena klobasica in suha kost se našla notri: (Sedaj pa na teren.)

Pozdravček!

Jaz sem že tudi skuhala gosto brokolijevo juho. Diši po celem stanovanju. Oprala sem že radič. Kasneje pa naprej, čeprav še tuhtam kaj.

naor

Včeraj smo jedli zrezke v gobovi omaki in ajdovo kašo, pa regrad v solati.

Danes smo pa celo popoldne na raznoraznih dejavnostih in sploh ne bo časa za kosilo upam na eno umirjeno večerjo

ANJA

Pri nas imamo festival regrata

Poobedki:

- shranjevanje tiste ogromne količine vode, ki je potrebna pri pranju regrata

Posladki:

- nabiranje novega regrata

Mygrace

Evo, moja prva fotka pa sem ful vesela.

Včeraj imeli musako + solatko

leandros

V nedeljo smo pa imeli obiske pa je bilo na meniju: 

- predjed (pozabla slikati - smotana): na hitro pokuhani šparglji in potem oviti v rezino pršuta, zraven srebrna penina,

- glavni obrok: zobatec s krompirčkom

in zelena solata z rukolo, zraven smo pili malvazijo,

- za sladico pa so bili "čupkoti"

zraven pa smo pili traminca

Matr sem važna k znam končno slikce gor popat :)

leandros

Mygrace, a veš, da sva se ravno te dni pogovarjali s prijateljico o vodi, ki jo porabimo za pranje solate, kao gre pravzaprav v nič, saj je nimaš kam shranjevati. Bi rabil sod v kuhinji ali pa v toaletnih prostorih za splakovanje školjke. Tisti, ki imajo hišo in vrt pa jo lahko koristno porabijo za zalivanje vrta. A kdo to počne? Ekologija dela čudeže v razmišljanju.

Leandros, saj si lahko važna, jaz še ne morem biti!

naor

Ja, Naor, sod na vrtu je pri nas v igri. Moja pogruntavščina od letos.

Sem generacija, ki je šparala vodo zaradi spoštovanja do nje in ki je prestrezala vodo iz pralnega stroja ter jo uporabljala za pomivanje šteng....

Sem generacija, ki je nekje v neki hribovski vasi na Dolenjskem v otroštvu hodila po vodo na izvir, ker je takrat vaški vodovod deloval samo do 12h (ali pa še to ne, če je bilo vode premalo)..

Res je s takimi šparalnimi opravki malo več dela...ampak na koncu koncev delo krepi človeka. Novodobne lahko pa krepa, ja!

Mygrace

Pridna!

naor

Danes: pire in čufti v paradižnikovi omaki, motovilec

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti