Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes jedla zunaj - juhico, tortiljo s puranjim mesom, papriko in koruzo, solata. Hruška in pomaranča za posladek.

msegov

Danes:

imel sem nek del s prevajanjem, pa sem mogel naredit nekaj brez veliko dela.

mamamia, tisti ribi manjka le še ena žlička pimenta in bi je v Peruju bili zelo veseli.

ežoj

Hehe, verjamem...

Ežoj, daj povej, a si že hedel žabje krake?Si jih že kdaj spaniral ali jih kako drugače pripravljal oziroma si jih privoščil?

Tega še namreč nisem zasledila na tvojem jedilniku?

mamamia

V tej vročini je  hecno kuhat artičoke (z rjavim rižem, blitvo, suhim paradižnikom, česnom), na okusu se pa ni poznalo

skleda radiča s fižolom, sladoled

lp

mzm

Goveja juha, pire.špinača iz kopriv. meso iz juhe in regrat .

rosie

Danes: pikantni golaž z bučkami, polenta, regrat v solati

breskva

breskva, tejle tvoji simpatični kepici manjka ena sočna pikica in .......

Domišljija dela svoje, pomlad pa menda tud........

Balenka

danes: golaž in njoki, rdeč radič v solati

jaz:gratinirane palačinke z orehi in nutello, jabolko(bila povabljena)

jutri bo: juha, divji šparglji z jajci(danes nabrani)

lp

ledenka_

Danes: ajdovi žganci z ocvirki in motovilec

Balenka

Nedelja: zacne se ze zjutraj: kava v mojem drugem najljubsem lokalu (number one je se zaprt): kapucino ($8) in birchermuesli. Imajo pa nove skodelice. Goede na to, da sem cakala na tale zajtrk vec kot 4 leta, no, ja, naj bo. Bo pa kosilo zato toliko cenejse. In z nic manj OH. Opoldne fleishkaese na burebrot-u. Coke-zero, kaj pa drugega. :)

Vecerja s prijatelji, po pravici povedano, meni bi bolj pasalo spati: bouillabaisse, jaz bi rekla cisto navadna ribja juha, dobra, a dalec od tiste slavne. Taterski za boljso polovico in takoj njegove oci uprte v moje: ti na redis neprimerno boljsega. Aja, s tem, da natakarju povem, da morajo dodati se filete. In ena gora pomfrija. Obup. V hotelski sobi pa tehtnica. Obup ( smeski ne delajo).

Danes kosilu pri Belmondu. Nas je s plakata gledal. :) Spet na povabilo gostiteljev. Cesarjeva solata zame, govedina po burgundsko ali nekaj takega za dragega. Potem muzej.

Vecerja pri italijanih. Rizote nimajo vec na meniju. Brez heca, izpopolnjujejo recept. V ta isti restavraciji jo je imel ze prej omenjna moja boljsa polovica in ta je natakarju jasno in glasno povedal, da njegova zena ( jaz, namrec) naredi dosti boljso. Za umret!

Izberem carpaccio in moram reci, da se v zivlejnju nisem jedla boljsega. Sumim, da imajo tartufi kaj  pri tem. Moj dragi izbere monk fish, ostali neke rezance v kremni omaki z rdeco peso. Po izgledu je bila ta samo pasirana, vsi trije pa dejansko polizejo kroznike. Cisto za konec se " haus-zeliscni liker " z zelisci iz Italije in Slovenije. 

Jutri imam postni dan, v cetrtek kofetkanje z eno prisrcno Slovenko. Life is good. Itaq, bi napisal moj necak.

Se opravicujem za shumnike, ker jih na temle aparatu nimam.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti