Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes...hmm kislo zelje, fižol naredi dobro solato :D
Kako jajčko poleg pa bo.
Ali pa pirin šmoren z kutinovo čežano

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes: krompirjeva juha s čemažem, rižota z morskimi sadeži, solata

Jutri: zelenjavna juha, regrat, tortelini s pršutom v omaki

matejaoz

Včeraj: goveji zrezki v omaki z gobicami, pražen krompir, regrat z jajčko.

Za danes pa še iščem ideje kaj napraviti iz zrezkov, ki jih nismo porabili včeraj ... Rižota, makaronovo meso ...???

msegov

Ta konec tedna je drugačen, ker ne kuham kosil.

V petek sem bila na seminarju v LJ, s kolegi preživela strokovno zanimiv dan, začinjen s skupnim kosilom in dooooolgim sprehodom po neverjetno živahni prestolnici, pika na i pa je bila sadna tortica in kavica pri Zvezdi, seveda ob klepetu in smehu, opazovanju številnih znanih Slovencev, ki jih pač na obrobju težko srečamo. Najlepši pa je občutek, kako odlično se razumemo z najožjimi sodelavci.

Včeraj tako kot MBrando sodelovala na akciji Očistimo Slovenijo, ki očitno pomaga očistiti tudi dušo - prijetno druženje za skupno dobro mi še danes zvabi nasmeh. Za kosilo pa golaž ob klepetu z vsemi, ki smo čistili.

Danes nas vabi tašča na kosilo.

Po vsem tem lahko samo potrdim že znani rek, kako majhne stvari polepšajo življenje. Naj bo lepa tudi vaša nedelja. Dober tek!

NEDELJA:

Piščančja juhica z domačimi rezanci; krompir na poru in ocvirkih, pečeno piščančje bedro, hrenova omaka z jabolko; zelena solata:

Pozdravček!

Marlon, ker si že vprašal, ti povem, da sem tudi sama čistila našo Slovenijo. Pri tem je najlepše, ker se ljudje družijo, veseli, da smo skupaj, smo delali kot veliki, potem pa kavica in pivo, pa hrenovke. Neznan kitarist je igral pesmi Bijeloga dugmeta, pa sonce in dobra volja. Nismo čistili na Barju ali kje drugje, ampak "svojo" zelenico in okoli in okoli.

Danes na volilno nedeljo pa "moja" unikatna zelenjavna juha ( unikatna zato, ker ni dvakrat enaka), pa krompirjeva solata in vsak pol krvavice. Za to sezono bo dovolj krvavic. 

naor

Danes:

- regrat, regrat in regrat

- baje je dober z jajci

Poobedek:

- poskusno sejanje kreše v jajčne lupine in štopanje časa kalitve

Posladek:

- en đirodiljubljanazokolico

Mygrace

Perutničke, čevapčiči, lepinje, pečena fetka - vse z grila, solata

Še sladica: ovseni kosmiči, zmiksane jagode, smetana..mmmm

Bojanca

Sporočilo je spremenil(a) bojanam dne 25. 2012 18:36

Včeraj se ni dalo proti na kulinariko ( menda je CIA neki kopirala, za opravičilo terjajte Obamo ), jedel vseen sem, le da tega nisem mogel obznanit.

Danes rizi - bizi:

saj vem, boljše bi bilo s basamati rižem ali jasmin rižem, pa kaj čem, sem mogel porabit tega arborio, ki mu italijani rečejo dolgozrnati riž. Prav me zanima, kako je pri njim videti kratkozrnati.

Tale rizi-bizi je pravzaprav ena zelo čudna jed: vse sestavine so " zdrave " na koncu jed rata nezdrava: zmeraj mi vzbudi slabo vest, zakaj to ne delam bolj pogosto.

Pa kdo pravi, da ne paše rdeče vino.............., svašta..............., paše, paše, pa še kako paše.

Kljub svoji nezdravosti, tale jed si prisluži mesto med onimi, po katerih gre meditacija o dovršenosti vesolja......., ja res škoda, da ni zdrava jed.

ežoj

Ežoj_ Zdrava ni, je pa SUPER. Jugonostalgija po osnovni šoli. Če pa je GRAHO BIZI pa še toliko bolje. Sem fanatik na grah :D. Eto, rizi bizi, kura in vinček. PERFEKTNO.

Danes, sem kar pristal na segedinu z tofujem. Kaj čmo, praznik zaloge, da končno prešaltam na meso!!

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti