Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

beva je napisal/a:

Vanja, telovadba in samo solata te drži gor cel dan    Nisi ti nek strošek 

današnje kosilo:  ravioli s paradižnikovo omako, za ene pa nedolžna jota in čebulni kruh

beva

mene še to ne...tale Vanjina solata pa mmmmmm

Vesna555

Jao, punce! Še pust je komaj mimo, ve pa že štrudl packate?

Danes grem po solato in kasneje ugotovim, da so mi nanjo položili pohano belo meso namesto z žara, kot sem naročila. E, pa se mi ni ljubilo nazaj , da bi vrnila in vzela ta pravo.  Zraven nekaj krutonov in polivka. Zunaj pa spet 20 stopinj, kar je 20 več, kot smo imeli v nedeljo in ponedeljek. Jutri povabljena na quindim k prijateljici.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2012 05:18

same dobrote. Danes še en pirin krof. Jutri pa te končno enega pregrešnega full faty pojem. Da te vsaj enkrat dobim tisti okus. hihi

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Vanja, a ti štrudl PACKAŠ, kadar ga pečeš, če ga pečeš?

Pri nas danes:

- blitvina kremna juha

- ajdova kaša s skuto in kislo smetano

- pečena jabolka

- za izrazitega mesojedca piščančji file

- čaj

(eni se pač bašemo, prazna vreča ne stoji pokonc, tudi v horizontali se ne obnese dobro press)

Mygrace

Tukaj preletavam  strani in še ne vem , kaj bom kuhala, ko pridem iz službe. Sem se pa spomnila kako dobro juho so nam kuharice v OŠ pripravljale za kosilo. Fižolova juha z belimi knedli. Mmmmmmmmmmmm, je bila dobra.  Pozna katera to juho ? Želela bi točen recept, da ne bi nekaj improvizirala. Potrebovala bi pomoč tudi pri juhi iz mletega mesa, ribane kaše in graheca. Tudi to sem jedla enkrat pred leti na neki kmetiji na izletu.

In da tema ne bo zašla na druga pota, mi pošljite prosim  navodila za pripravo raje  v ZS. Hvalaa :)

vd007

Sporočilo je spremenil(a) vd007 dne 23. 2012 10:47

Danes: jota in kruh

Jutri: pire krompir, dušeno sladko zelje

tanjaj

Danes pri nas: redka ješprenjeva juha, kisla repa, ajdovi žganci,  krvavica

Diši pa po kruhu, se peče en z moko tatarske ajde in še en se bo, iz bele in polnozrnate tritikaline moke, v obeh je tudi malo pirine, zamesen poa je s sirotko, ki je ostala od skute. 

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 23. 2012 13:05

ČETRTEK:

Pražen krompir, pečen oslič, kumarice z jogurtom, zelena solata:

Pozdravček!

Lazanja, zelena solata z rukolo in feto. Njamsi!

Začetnica

Kisla repa, pire krompir, pečeni mešani kosi mesa: piščanček, telečji vrat, svinjski kare in domač kruh iz ržene in bele moke.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti