Danes: pekoča ponev, polenta, rdeča pesa

Moje štručke
Danes: pekoča ponev, polenta, rdeča pesa
jade, prav lepa hvala, ampak, kot vidiš, se je razkrila ( pa kako sem lahko pozabil pogledat Atyrau )
dolenc52: meni se zdi, da zgoraj omenjena jade ima dober recept za tofu.
Pri meni danes:
matr, cvetače in brstičneg ohrovta kar noče zmanjkat.
ežojdanes: http://www.kulinarika.net/recepti/16498/mesne-jedi/svin, danes smo naredili purana po tem receptu, riž, za sladico pa krostata z gozdnimi sadeži, mljack!
jutri: lazanja s paradižnikom in sirom, za sladico pa spet krostata z gozdnimi sadeži
bevaIzgleda kot da ne kuham. Kuham, kuham. Javljam se tu in tam, spremljam.
Danes: testenine z omako, solata in ćokoladno pecivo.
Serena, dobrodosla med nami. Nekje zunaj Slovenije si kajne?
Danes goveja juha z zdrobovimi cmoki, govedina, nekaj zelenjavnega za prilogo, solata, pomaranče in kavica![]()
V sredo je bil zame samo open face sendvič
z vmešano jajčko in nekaj sira z zeliščem.

Danes po naročilu Philly cheese steak in za vsakega skodela brokolijeve kremne juhe (Samo piščančja juha in brokoli ter zmiksano).
Včeraj: goveja juha, krvavice, pražen krompir, kislo zelje
Danes: zelenjavna juha, ribji file v smetanovi omaki s koprom, široki rezanci, solata
Jutri: juha, piščančja bedrca v pivu, kuskus, solata
matejaozDanes za kosilo
sarma za moža
tofu sir v zelenjavni omaki. pire krompir
hvala EŽOJ ker mi je napisala katera ima dober recept, zato bi prosila JADE, če mi ga posreduje.
Malo sem brskala po receptih in odkrilatega ki ga bom danes pripravila ,rada pa bi še katerega probala.
Hvala
dolenc52Dolenc 52, vidim, da si ženska, kar iz tvojega nicka ni bilo videti.
V bazi je veliko receptov za uporabo tofuja. Jaz ti svetujem tega, ki sem ga verjetno tudi na kulinariki prebrala, morda pa tudi kaj spremenila po svoje.
Dimljen tofu narežemo na cca 5-7 mm debele rezine. V skledi pripravimo marinado iz žličke gorčice, žličke sojine omake, malo soli, malo rdeče paprike, precej česna v prahu, malo popra in žlice olja. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Dodamo še malo vode, da je marinade dovolj. V to zložimo narezan tofu in pustimo kakšno uro. Potem vse to stresemo v razgreto ponev in pustimo, da se omaka povre, tofu pa zapeče z obeh strani. Potem dodamo še malo vode ali kakšne jušne osnove, da dobimo malo omake. Pokuhamo še kakšnih pet minut, potem postrežemo.
Ko boš to enkrat pripravila, boš glede na svoj okus količine začimb priredila po svoje.
Včeraj je pri nas prišlo do sprememb. Ker je izbirčni in nemesojedi del družine šel na pico, sem spekla krvavice, zraven pa dušeno zelja na veliko česna. Krvavice so izpadle po Ežojevo. Dve sta uspeli (počili), dve pa ne.
pirnicaLahko kosilo: Brokoli juhica z kakšnimi cmoki
Po treningu: Pečene kocke griza, puranja prsa, solata
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moje štručke

Kakijeva nevesta