Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mišzmoke je napisal/a:

...in veliko tuhtam o Čarovniku iz Oza, predvsem o začetku zgodbe, ko Dorothy odnese s hišo vred

lp

mzm

Posladek si danes zasluži to ime, vidim. Mi je pa tvoj zadnji stavek segel do srca. Tako posrečeno si ga zapisala, pa vem, da je kar nekaj resnice v njem. Upam, da hitro mine, predvsem pa brez neprijetnosti, če se tako bolj milo izrazim.

zeta

beva, hahaha, ja, res mi gre od rok, ko sem napaljena! Samo slaščičarska krema je (0,5l mleka, 3 jajca, 120g sladkorja, 60g moke, strok vanilije), na koncu sem ji dodala žličko prave mlete kave in šilce ruma.

zeta, hvala za lepe želje, saj gre, je pa na trenutke res adrenalinsko

lp

mzm

polarbear je napisal/a:

Vesna555 dobrodošla!

Moram takoj malo špiknit glede količin hrane,namreč kolikor kalorij daš noter moraš pokuriti potem teža ni problem...

Kolesarji na Tour the France porabijo na dan tam okoli 20.000 kalorij....poizkusi jih spraviti vase samo z hrano...nemogoče!

Danes pri nas:

Z mocarelo polnjene pikantne paprike,quakamole in pogača!

polarbear

opaaa, no če kej poznam, pa kolesarstvo obvladamo pr nas ;). Je tamal treniral 7 let, cestno seveda, in ja, če kaj, potem pa kalorije obvladam. Sem se mogla kr na pamet naučit tega...

Vesna555

Ežoj, namig: Kaspijsko morje :) Danes je že boljše, samo minus 18 http://www.weather-forecast.com/locations/Atirau 

Bova imela dušeno zelenjavo, piščančji file in kruhov "narastek" (malo trd kruh, reciklirano z mlekom in jajcem, pečeno v pečici). 

LP

Saša

danes bodo špageti z bolonjsko omako.

zame pa nič posebnega(mogoče solata)

lp

ledenka_

Danes, jutri, včeraj, o čem zaj mi pravzaprav pišemo. Sem že čisto zmeden. Ok, ok, ne me tepst , bom kar OFCO igral, pa se priključil dogajanju, ter pisal o hrani za danes, jutri, včeraj hihi.

Danes: brokoli juha. Zraven pa al neki zdrobovi cmoki, al kruhki, al pa zlate kroglice....decisions!!!

Jutri: puranja prsa popražena na olivcu, popečen griz, solata (trening dan je jutri, zatorej mora biti intake malo boljši :D )

MBrando

dolenc52 je napisal/a:

prosim če ima katera kakšen recept za jedi z tafu sirom

dolenc52

A si mislil TOFU?

Včeraj smo pri nas malo pospravljali ostanke od predvčerajšnjim (pečen kotlet, zelenjava, pica), ampak za enega je bila pa še sveža juha iz kocke z domačimi rezanci.

Danes bo pa pražen krompir, zelenjavni zrezki, hrenova omaka, brokoli, kompot. (Pa bo vsak izbral, kar mu paše.)

pirnica

juha z ribano kašo, pire krompir, paprične kumare, naravni svinski zrezki

bosa

Zelo dobra je rižota iz tofuja in bučk. Bučke in tofu narežemo na kocke in mariniramo v sojini omaki približno 15 minut. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo por, bučke, tofu, po želji še kakšno zelenjavo (grah, v sezoni beluše, mlada čebula), solimo, en strok sesekljanega česna, malo bazilike(ostale začimbe po želji), dodamo riž, premešamo in zalijemo z bio zelenjavno osnovo in skuhamo, da je riž kuhan.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Včeraj je bil riž z bučko hokaido in grahom, zraven pa pečene piščančje perutničke in rdeča pesa.

Danes pa krompirjeva solata in polpeti.

tanjaj

Sporočilo je spremenil(a) tanjaj dne 02. 2012 15:01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti