Danes:
- krompirjev golaž
- kisle kumarice
- črn kruh
- čaj
Posladek:
- picikl
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Danes:
- krompirjev golaž
- kisle kumarice
- črn kruh
- čaj
Posladek:
- picikl
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
Mi danes kipimo od zdravja:
svinjski in puranji zrezki po dunajsko (kdo bi se ubadal s tanko telentino, pravi mpja tašča, ji je to presuho, mora bit svinjsko...), torej tretjina olja, dve tretjini svinjske masti, plus pražen krompir (na svinjski masti, jasno, ne bomo kvarili okusa dunajskemu cvrtju z oljem ...), pa solata, rdeč radič, ker večji del družine ne mara krompirjeve solate, ki se poda k dunajcem ...
aja, p rej goveja juha (iz kosti bržole - mesni del smo porabili za roštilj, kosti pa shranili za juhico, malo kure zraven in vse drugo, kar sodi zraven ...)
za posladek bo klepet pri mizi ob kavi, vodna pipa, morda kak zaostali praznični piškot ...
mamamiaMidva se počasi privajava na najino "domače okolje", včeraj sva imela bruskete in gobovo rižoto, marmorni kolač, danes torteline z maslom in žajbljem, manadarine, zdaj pa kofetkava. Zunaj pravi stepski veter!
LP
Saša| Mygrace je napisal/a: |
Mygrace |
A ti si še kar v grmovju?![]()
Pri nas danes kupljena pizza in poležavanje za posladek (pogrenek
).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Blanchy, saj bo kmal boljš,
še itak ne cvetijo.
Danes pri nas: paradižnikova juha iz domačega shranka z ribano kašo in rezanci, riž z grahom, porom in
, polpeti iz pečice, solata iz rdečega in zelenega radiča z domačega vrta,
(a belo). Popoldan sledijo še kak košček poprtnika (tradicija, na včwerajšnji dan) in
.
danes sem skuhala piščančjo obaro z žličniki + palačinke.
Ežoj, ti je že kaj bolje?
rosiegrahova enolončnica, domač kruh
ledenka_Pri nas smo danes počistili kar je ostalo od včeraj in sicer malo riža z zelenjavo, potem sveža solata z radičem (oboje še vedno domače) in pa danes smo skuhali čisto prvo letošnjo domačo šunko. Z dimljenja skoraj direkt v lonec.
Za nas, ki nam takšno meso ne diši preveč pa zelenjavna juha in sicer iz vsega kar se je še vlačilo po zamrzovalniku - korenje, grah, koruza, cvetača, brokoli. ![]()
Aja pa eni so si za sladico privoščili kompot, jaz si bom pa zdaj sprehod.![]()
Danes
http://www.kulinarika.net/recepti/13503/mesne-jedi/svin, za prilogo eni "sfrtajčkani" makarončki, motovilec z jajci. ![]()
![]()
Cukr malo kasneje
Najprej
na terasi ![]()
![]()
Jutri
(že vem ... enkrat za spremembo
)
http://www.kulinarika.net/recepti/15394/mesne-jedi/osso , njoki, solata. Cukr (še ne vem kaj).
barbara
SOBOTA:
Kurja juhica z domačimi rezanci, kuhana kura, pražen krompir, hrenova omaka, zelena solata:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečen riž z zelenjavo

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom