Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas nasekljana mešana solata: zelena solata, črn fižol trdo kuhano jajce, pico de gallo (kot polivka in namesto paradižnika), popečena piščančja prsa in pol pesti zdrobljenih tortilla čipsov za malo hrustljavosti. Povrhu še žlica kremne polivke za solato (brez maščob). Se m oram pohvalit, je bila enoglasno proglašeno za najboljšo domačo solato. En glas od ta mlade, en moj. 

Jutri: Ponovitev današnje "hladne enolončnice". Se vidi, da se mi stanje popravlja.

Vanja

ledenka_, slaščica je preprosta:

- osnovno biskvitno testo (na vsako jajce 35g sladkorja in 40g moke) sem obrezala, ga prepojila z

- mešanico pomarančnega sirupa (enaka teža narezanih pomaranč in sladkorja vre cca 3 minute) svežega  

pomarančnega soka in šilcem tropinovca, premazala z     

- zdrobljenimi obrezninami, zmešanimi z breskovo marmelado in izdatno

- oblila s stopljeno temno čokolado (dodala cimet)

lp

mzm

JanisJoplin je napisal/a:

mejačka je napisal/a:

JanisJoplin, tako špinačko dela moja mama. Na roko sesekljana, tako, da ni popolnoma gladka, zgosti pa jo z drobtinami. Sto let si je nisem pripravila, hvala za idejo.

mejačka

Haha, tole je tudi naredila moja mama Jaz jo, odkar imam palični mešalnik, kar zmiksam, ker je hitreje. Je bila pa odličnaaaa

Danes pa spet piščančje bedro (ja, je treba ponucat), zraven pa solata iz kitajskega zelja s kropirjem.

JJ

Jaz pa kuhano špinačo odcedim v ta velikem cedilu (za pašto), potem jo pa kar v cedilu sesekljam z robom krožnika. Se mi zdi, da gre tako čisto najhitreje in z najmanj pomivanja.

nola

Včeraj domača pizza. 2  pleha za nas 4 =

Je dobra s slanimi ribicami, čebulo in olivami ( smo dobili "domače" od ribara iz Punta)

Danes: Puranja rolada iz Hofera (je bla pocen, pa da probamo ), Kitajsko u salat, brokuli in cvetača (mrbit tud u salat), pečen (ta pa ne bo u salat)

Kosilo bo verjetno mal kasnej, ker sta ravnokar pospravila za zajtrk sirovke, pašteto in vsak po pol litra mleka.... (jesta kot pubertetniki )

darjao.

Danes bo:

- odmrznjen golaž

- instant polenta

- kisle kumarice

Mygrace

To se bo pa danes znašlo na našem jedilniku:

* juha

*  marinirana ( med, senf, paradižnikova omaka, origano, poper, sol, rožmarin) pečena bedrca

* zelenjavni kus kus

* solata z popečenim domačim kruhom

* sladica, hmmm, nič ne kaže, da bo kaj iz tega :)

Mihaela007

Pri nas danes: pečen svinjski kare, kruhovi cmoki, kuhana cvetača, brokoli in korenje in pa solata z radičem.

Kako pri vas pravite cukerhutu (zuckerhut po nemško)?? Saj sploh ne poznam pravega slovenskega imena za to solato ...

msegov

Kuhala polrovo juho, zelenjavno rižoto motovilec s fižolom, čakala hčerko, da pride, ona pozabila. Mož ima raje kaj od mesa, zato on še včerajšnjo zeljnato solato in kos meska. Pa pravijo, da smo ta stari pozabljivi, hehe. 

naor

Pri nas je bilo danes za kosilo

juha iz svinjskih kosti

filana piščanjčna bedrca pečena z kostanjem(v jeseni sem ga olupla in dala v skrinjo super)

restan krompir

pesa

sladica

babičino pecivo

Mihaela zanima me ali daš med kar med to marinado ,koliko ga daš

dolenc52

Kurja juha z zdrobovimi cmoki, goveji zrezki z rižem, solata svežega zelja z lečo in seveda.

lp

irenakr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti