Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Meni se je zdelo škoda jabolk za kalampajsanje s zeljem, lovišče v naši vasi še nima prodaje ( pa od jelena ni bilo nič ), repa pečenice, ajdovi žganciin  pozelhane klobase  me spomnijo na beti, ki mora to jest vsak dan v tisti  bakingamski hiški, pa tega nisem hotel pripravljat, je pa vaški ribnik, ampak je en drug problem: ribičem se ni ljubilo trnk namakat, da ujamejo kako srdelo, sedaj, ko je bilo mal zoprno vreme so lovili le večje ribe, da hitreje končajo. Ja, kaj pa čem ( v sili hudič muhe žre ), torej danes pri meni, riba, ne tič ne miš, hočem rečt ni paprikaš, ni brodet. Za brodet, manjka paradajz, za paprikaš je pregosto ( pa še zravn sodobni tehnološki prijem s paličnim mešalnikom ), za oboje manka še kakšna vrsta ribe, se pravi: riba po moje:

Mal sem se bal, da morda danes beti ne pride na obisk ( saj se nikoli ne najavi prej, ona ve, da je pri meni zmeraj dobrodošla ), imel sem te ribe premal. Pol sem se spomnil, da beti še nikoli ni bila pri meni v soboto ( verjetno ob sobotah gre na trg, da kupi frišno zelenjavo ).

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 17.dec 2011 15:27

Danes inčuni na rukoli, pečen brancin, blitva s krompirjem in  refoškCimetovi piškotki od včeraj.

lp, pinka

same ribe.....

Mi pa spet na brzino, takorekoč v preletu, polenta z gorgonzolo, skleda radiča s fižolom, teran (brez recepta)

A kdo ve, če pri Mygrace gladovno štrajkajo?

lp

mzm

Danes:

- odmrznjena kurja juhca s kupljenimi nudlčki

- pašta s satarašem

- tržaški solatnik (ultimo tajo menda...)

- nekaj podobnega pleskavici...

- nekateri vino, drugi čaj....

Posladek:

- sladke misli o predaji operative drugim...sem ugotovila, da sem rojena za komando

Aha, Miškazmokce: ne štrajkajo gladovno, bojo pa v kratkem štrajkali, se mi zdi..

Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 17.dec 2011 19:03

pri nas danes:  vampi, za zbirčne metke pa goveja juha, meso iz juhe, v oblicah krompir, zelena solata

beva

Segediner.

lp

cervus

rimljanka je napisal/a:

golaž iz jelenovega mesa (po receptu s škatle, kjer je bilo meso), hitri skutni štruklji, endivija (po doooolgem času sem solato kupila). Pozno popoldan menda orehovi rogljički (če jih bova spekli) in kava ali čaj.

rimljanka

Rimljanka  mende ja ne?????

jade

jade, pozdravljena, zakaj se pa nič ne oglašaš ( pa ma gar s gobami iz zaloge )?

Matr, kje so časi, ko sem prihajal na tvoj balkon krast piškote, ki se hladijo.

ežoj

jade je napisal/a:

rimljanka je napisal/a:

golaž iz jelenovega mesa (po receptu s škatle, kjer je bilo meso), hitri skutni štruklji, endivija (po doooolgem času sem solato kupila). Pozno popoldan menda orehovi rogljički (če jih bova spekli) in kava ali čaj.

rimljanka

Rimljanka  mende ja ne?????
jade

Če te kaj potolaži, pod večer sva šli z elaphus na en doooolg klepet ob čaju. Kar se pa ene druge tiče (pa ene tretje), pa tudi nista ogroženi. Pa njuni jeleni tud ne.

Pogrešam te pa tudi jaz, ne le ežoj.

Jutri za kosilo, da ne bom samo smetila: juha, meso (se še ne ve, kakšno - jelenovo zanesljivo ne), najbrž krompir in zanesljivo solata (endivija in tudi rdeč radič, če le ne bo prehuda zmrzal). In eno staroooooooo

rimljanka

Petek: svinjska pecenka z gobovo omako, pecen krompir, zelena solata

Sobota: zelenjavna juha z telecjim mesom, palacinke z nutelo in marmelado, zvecer pa predbozicna zabava s prijatelji in obilico hrane (in tudi moja torta z nutelo in bananami)

Danes: goveja juha z zdrobovimi cmoki, prazen krompir, dunajskI zrezki, pecen piscanec, mesana solata, torta do vceraj

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 18.dec 2011 12:22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti