Meni se je zdelo škoda jabolk za kalampajsanje s zeljem, lovišče v naši vasi še nima prodaje ( pa od jelena ni bilo nič ), repa pečenice, ajdovi žganciin pozelhane klobase me spomnijo na beti, ki mora to jest vsak dan v tisti bakingamski hiški, pa tega nisem hotel pripravljat, je pa vaški ribnik, ampak je en drug problem: ribičem se ni ljubilo trnk namakat, da ujamejo kako srdelo, sedaj, ko je bilo mal zoprno vreme so lovili le večje ribe, da hitreje končajo. Ja, kaj pa čem ( v sili hudič muhe žre ), torej danes pri meni, riba, ne tič ne miš, hočem rečt ni paprikaš, ni brodet. Za brodet, manjka paradajz, za paprikaš je pregosto ( pa še zravn sodobni tehnološki prijem s paličnim mešalnikom ), za oboje manka še kakšna vrsta ribe, se pravi: riba po moje:
Mal sem se bal, da morda danes beti ne pride na obisk ( saj se nikoli ne najavi prej, ona ve, da je pri meni zmeraj dobrodošla ), imel sem te ribe premal. Pol sem se spomnil, da beti še nikoli ni bila pri meni v soboto ( verjetno ob sobotah gre na trg, da kupi frišno zelenjavo ).
ežoj