Pire krompir, polpeti, grah in korenje na maslu. Mrbit še porova juha.
lp
cervusPire krompir, polpeti, grah in korenje na maslu. Mrbit še porova juha.
lp
cervusDanes je bila pri nas govedina v porovi omaki in skutni žličniki, ki pa se mi niso čisto posrečili, saj so bili premehki

Uf, uf, pustimo trenirke. Grem mim vaškeg ribnika: pa nič. Ja, sem bil čist paf, in od vsega obupa grem mim drugorazredne štacune ( za reveže, lidl ), mal pogledam okoli, če je kdo znan ( pa ni bilo ankjer anbenga ) in vstopim. Tam pa meso na znižanju. Srce mi začne mal hitreje utripat, grem naprej, ( češ, kaj pa to mene zanima ), pogledam, nobenega znanega, hitro zagrabim eno pakungo unga mesa, pravac blagajna, srce utripa me bo razneslo ( a si mislite, da me kdo znan vidi ), k sreči nobenega znanega, pol se spomnem, bumbar, pa moji znanci so pa ja oh, in sploh in ne zahajajo v take štacune. No, voilla ( tako v naši vasi rečejo: kosilo na mizi ):
Za zravn, voda s geografskim poreklom ( a vi sploh veste, kolk je teran dober, ma kaj dober, zdravilen, matr, saj res, bom poskusil zdravnico prepričat, da mi ga da na recept ).
![]()
![]()
![]()
Goveja juha z rezanci, lazanja, zelena solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes domači rezanci in pečena bedra z gobovo omako ter motovilec.
tanjajHrbtiščna juha s palačinkami, dunajc (tudi iz Lidla, hahaaa Ežoj, ti si faca..), njoki, fižol s črno redkvo v solati in
.
lp
ežoj, samo da ti namignem, ko bo naslednjič v vaškem ribniku suša se naskrivaj odplazi v hofer (merki, da te ne bo kdo od znancev videl
), baje da majo tam tud sveže postrvi po novem ![]()
lp
darjao.Ta forum berem
le zaradi ežojevih slastnih umetniških slik![]()
in zraven pripadajočega teksta.
..polepša mi dan in nariše smeh na obraz![]()
...krasen smisel za humor![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...
lep večer ;))
jatijaEžoj, pa saj se to bere kot kaka kriminalka. Sem si skoraj nohte pogrizla zaradi bojazni da te kdo vidi.![]()
Ežoj , tudi jaz te zelo rada berem , res si faca ....![]()
![]()
![]()
![]()
in tudi slikice so super .
Kar se pa terana tiče , imaš seveda prav . Slabo kri ti sigurno ne boš nikoli imel . Če bi bila jaz tvoja zdravnica bi ti dala na recept ne le teran , ampak tudi tiste " pošasti iz vaškeg ribnika " in olive , ja .... Samo ljubo zdravje je
na tvojem krožniku .
Lp
manca51
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Polnjene gobe