Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

janika sedma, dobrodošla na kulinariko! Mal sem firbčn: kaj se je zgodilo s prvimi šestimi janikami.

Z janezom kranjskim.................... uf, ne, z ireno kranjsko sva bila istih misli: treba je blitvo pobrat. Mal sem računal, da mi bo prišla Beti na obisk pa da pripravim kaj lažjega, ona to ima rad, v tisti bakingamski hiši ji menda skos kuhajo kislo zelje in repo s kračo, ali kaj podobnega in ona rad poje kaj lažje ( ma ne, ni mi še nikoli jamrala, jaz si tako mislim ). No, ni je bilo na obisk, verjetno je imela sejo kronskega sveta ( ko ima sejo kronskega sveta, nikoli ne pride tisti dan, je kar zmatrana ). Pa pustimo kvinkine probleme, pri meni danes:

blitva dušena na čebuli s smetano in mal muškatnega oreščka in grobo zmletega popra, česen sem pa spustil ( beti ga nima preveč rad ).

ežoj

Pri nas danes neke zmrznjene ribice (možda su doplivale iz ledenog mora  ) iz Lidla (da ne bo gdo zatožil mojim znancem)

Pečen krompirček, kar domač, od sosedov....

In nekaj z geografskim poreklom...

darjao.

Danes-sarma,domači kruh

golubić

Danes: rižev narastek, 

breskva

dragička, moram pohvalit tvoje raviole, dobr zgledajo, ni kaj!

Miška, krompir z južnjaškim poreklom, hahahahhahaa. Ta je dobra, pa tudi resnična.

Ežoj, tud trenirke s črto so bile vmes, in to s tremi belimi na vsaki strani.

Danes pa pri nas: juhica iz vrečke (je že dolgo nismo, pa se je prav prilegla), kapelati s sirom, krompir v kosih, možgani z jajcem, sv. dunajski zrezki in mešana zelena solata.

Sem se na koncu vprašala, če slučajno kaj praznujemo, pa sem ugotovila, da res. Prvo kosilo ta teden, da smo skupaj sedli pri kosilu za mizo.

Balenka

SOBOTA:

Korenčkovo-zdrobova juhica:

Dušeno zelje z jabolko; pire s koruzo, na vratovini raztopljen montagnolo sir, vse na posteljici pražene čebule; zelena/radič solata:

Pozdravček!

golaž iz jelenovega mesa (po receptu s škatle, kjer je bilo meso), hitri skutni štruklji, endivija (po doooolgem času sem solato kupila). Pozno popoldan menda orehovi rogljički (če jih bova spekli) in kava ali čaj.

rimljanka

Danes :repa,pečenice,ajdovi žganci    kremšnite(naredila snaha)

Milži

sveže "pozelhane" domače klobase in kislo zelje ter črn kruh! Napekla pa razpokane piškote, orehove trikotnike in pa naredila rafaelo kroglice.

msegov

Danes:

lignji in rakci s papriko, rožmarinom in origanom, priloga zeliščna polenta s feto

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti