Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj je premierno kuhala moja močnejša polovica (po 2 letih obljub, da bo enkrat on kuhal, ampak ko se bo naučil......no pa sem ga začela učit, ni bilo druge ), ampak po mojih sprotnih navodilih in pod budnim očesom seveda na primerni varnostni razdalji , prva lekcija je bila hobotnica v solati, škampi na buzaro in pečen jam iz pečice......odrezal se je več kot odlično , tako da si je več kot zaslužil tisti dve škatli mešanega peciva, ki mi je po peki hodila viška (fine rezine, klavir kocke, karamelne kokosove kroglice, nebeški poljubčki, bicikli s kososom in eni z orehi, moto piškoti).

Danes za pogret se ena od variacij pohorskega lonca (korenje, koleraba, por, teletina, zelena, krompir, polnozrnate testenine, ješprenj, kostanj) in belokranjska pogača z zaseko. Za posladek pa pečen kostanj.

Ninja24

Danes za kosilo kokošja juha z zdrobovimi žličniki,ocvrt pišćanec, riž, sataraš, mešana solata, popoldan pa:                 

Iva

ežoj je napisal/a:

mzm, a je kostanj domači?

ežoj

, jaaa, domači! Pred hiši se samo skloniš in ga pobereš

mzm

V soboto fižolova juha, pohan oslič in krompirjeva solata. Včeraj bučkina juha,  jadranski lignji, blitva in solata, zraven Za sladico pa , ki pa ni in nastala takšna kot sem želela. Od zdaj naprej kupujem samo preverjene sestavine.

lp, pinka

Ostanki včerajšnjega kosila: svinjske zarebrnice in radič s krompirjem.

Že 1 mesec mi ne dela pečica in imam že hudo abstinenčno krizo.

JJ

Danes sva imela gobovo juho in čokoladni puding. 

LP

Saša

Saša

PONEDELJEK:

Reciklirana kurja juhica (od sobote) z dodatkom naribanega korenčka; špinačni špecli, goveji zrezki v omaki, zelena solata:

Pozdravček!

Svinjski kotleti v smetanovi omakci, basmati riž  in zeljnata solata z bučnim oljem.

barbara

Danes:

- grozdni sok

- kostanjeva juha (kostanj, čebula, vino in smetana ter timijan..)

- kostanjeva rižota

- radič v solati

- za nepotrpežljive mesojedce en natur šnicl nekje vmes

- čaša rujnega

Posladek:

- kuhanje in pečenje ter lupljenje kostanja za jutri, pojutrišnjem...

Vaše slikce so iz dneva v dan lepše

Mygrace

Danes: grška solata iz zadnjega letošnjega paradižnika 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti