Zeta, Miglini fernandoti so pa tako ![]()
![]()
. Z njimi prebudim moje zaspance. ![]()
barbara
Zeta, Miglini fernandoti so pa tako ![]()
![]()
. Z njimi prebudim moje zaspance. ![]()
barbara
Ena gracija in en Človek (tudi vreden za dva, po karakterju, ne, ne razvratu
) sva danes uživala ob segedinu in ambroziji (razlaga besede je pri ežoju
)
pa ena kišta grozdja
Posladek štetje glažev, polnih dobrot, pa jajca, špeh, zelje, radič, krompir in
lepo gre konec poletja z roko v roki z začetkom jeseni
(hvala, dragi južnakinji
)
lp
mzmKadar se ženske z družinami dobimo v vinogradu pri bratu in vsaka nekaj speče, ti lahko povem, da zmanjkajo moji fernandoti takoj. Res so dobri. Svakinja peče odlično pehtranovo potico, drugi pa drobna peciva. Vedno zmagam s svojimi fernanodti. Drži se recepta, pa bo dobro izpadlo.
Migla![]()
![]()
A zdaj si mi pa tole nardila, a kar dvignem se naj in grem pečt? Pa taki so, da ne morem verjet, da ne morem enga kar vzet in probat.![]()
Sreda; Tortelini, s špinačo in rikoto, preliti z malo piščančje omakice in paradižnikova solata s feto( je bil zadnji letošnji domači
)

Četrtek; boranija z
rebrci, Domaće sirove štručke

Petek; tople kumare, pire krompir, pečena
krilca, krompirjevi cmoki z gozdnimi sadeži![]()

Sobota; skutine palačinke zapečene v pečici, breskov kompot

Nedelja; goveja juha z domačimi rezanci, pečen vratnik, ciganska omaka, krompirjevi krofki, motovilec, puding

To so bila naša kosila v tem tednu.
![]()
![]()
![]()
lp arima![]()
Včeraj smo tudi mi pili nektar ( ga je bilo malo preveč ), jedli kuhan in pečen kostanj, pa pozno smo šli spat in danes dolgo spali.
Za kosilo smo imeli tiste uboge 3 marele, ki mi jih je uspelo najti v gozdu, pa še pečena bedrca, ocvrt krompir in skledo solate. Za posladek pa jabolka in grozdje.
rosiemzm, a je kostanj domači?
ežojZa uvod smo se podali v hrib, nabirali kostanj, upali na kosilo ob bližnji gostilni -pa je že vsega zmanjkalo. Zato smo se ustavili v domači špagetariji: njoki z škampi, solata, svedrčki z bolognese omako, pizza.... Tudi dobro, pa še zelo lačni smo bili..
Doma smo naredili še bruskete s paradižnikom in spekli kostanj od nabiranja v zadnjem tednu.
Jutri če bomo vsi doma kot smo planirali : musaka, motovilec in zelena solata.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Dane: goveja juha z rezanci, goveji zrezki v omaki z testeninam, zelena solata
Danes smo praznovali hčerkin rojstni dan, ter pripravili pečenega piščanca, pečen krompir in solato. Sladico je pa slavljenka kar sama pripravila- božanski tiramisu.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grillita s čevapčiči na BBQ in grški način

Vanilijeve rolice