Danes kosilo v eni od mariborskih restavracij... se še odločam kam je najmanj nerodno it sam... ![]()
![]()
![]()

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Danes kosilo v eni od mariborskih restavracij... se še odločam kam je najmanj nerodno it sam... ![]()
![]()
![]()
Nedelja:
svinjski zrezki, pire krompir, sataraš, paradižnikova solata

Ponedeljek:
piščančja jetrca, pečen krompir, solata

Danes: piknik (nečak si je po skoraj dveh letih Avstralije z eno kratko pavzo zaželel ene dobre čevapčiče), za posladek pa seveda ena dobra torta, obvezno s čokolado.
Nena@zacetnica- meni tud to blo nerodno. Sem mel občutek,da me vsi buljijo. Pol sem pa enkrat šetal po Šparu tam v europarku in sem opazil menažke. Še znižane so ble na 20 evrov. Pa sem kupil. Pol pa grem sedaj lepo z menažko al v Špar, Merkator al Tuš in mi tam fajn nabašejo. Riž al kromir, solato,meso.... Gor na menažko pa prilimajo one stikerje s cenami. Ne vprašaj kako sedaj buljijo ljudje v mene, ko na blagajni dam na pult menažko, trgovka pa klika one stikere. Samo jaz sem se nehal sekirat. Pridem domov, si ono naložim na krožnik pa se na balkon vsedem in uživam. Pa še drago ni to in je čisto primerno. Ne bi upal bit jaz tamo zaverovan zase, da bi tu napisal, da bi jaz doma nardil vsaj s polovico al še več presežka![]()
Multivitamin
multivitaminMah problem je ravno v tem, ker imam danes še neke opravke, pa fitnes in ne bo časa za kuho doma. Ze prenašanje z menažkami je pa prepozno, ker se bom domov vrnila v poznih urah, pa tudi nekak večji gušt mam se tam vsest in pojest.
No če se boš danes s katero od tvojih menažk kje sprehajal in zagledal damo, ki se bo otožno prehranjevala sama, izvoli prisesti, morda bom to jaz. ![]()
![]()
![]()
Vela, ti se pa tud zaderi - Muuuuuulti. Pa boma prosla za dodatne krožnike in prazila menažko![]()
Ma idi al k Bolariču, v Štajrcu je tud čist solidno al pa v Ancoro. Tud kolodvorska je čist solidna odkar so prenovili in tam jedo vsi železničarji in je vsaj sveže. Pa še poceni je.
Multivitamin
multivitaminV tej vročini prijajo lažje in bolj osvežilne jedi, ki jih ni treba veliko kuhati
včeraj : Tunin steak na žaru, tzatziki, solata iz češnjevih paradižnikov in bazilike
danes: mediteranska riževa solata - s paradižnikom, papriko, kaprami, olivami in artičokami
motovilčicaNedelja: roštilj, tatziki, solate
Včeraj: ostanki roštilja, zelena solata
Danes: zabeljen fižol, sataraš, solata
Jutri: rižota, solata
matejaozZadnjič sem kosilo pripravila naredila po principu "kaj je v hladilniku":
- Frtajlo z ovsenimi kosmiči in bučkami
- Zelena solata z ovčjim sirom
Slike in podrobnejši recept so tukaj http://brezmeja.blogspot.com/2011/07/frtajla-z-ovsenimi-ko
lp Maja
majkKot pri motovilčici, bo tudi pri nas riževa solata, z malce drugačnimi sestavinami: poli salama, kisle kumarice, sir, kisle paprike, riž, tatarska omaka, kisla smetana, curry.
lp
cervussirov burek najboljšega soseda, pogret v mikrici, jogurt izza šengena, kupljen istotam kot burek, razredčen z mineralno vodo. Aja, predsladek je bila pa kava s smetano na razgledni terasi v naravni senci, od daleč pa zvon, ki je oznanjal poldan. Posladek menda odpade, vsaj do zatona sonca za hribom,kar se bo, ker živim na srečni lokaciji, zgodilo čez dobri dve uri.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom