Poskus prevzgoje št. 1: pogača in zraven okisane bučke,
posladek je bil ukraden medvedom ![]()
lp
mzm
Poskus prevzgoje št. 1: pogača in zraven okisane bučke,
posladek je bil ukraden medvedom ![]()
lp
mzm
Najprej cvetačna juha, potem pa najboljša jed poleti - stročji fižol mmmmmmm![]()
luccka
ČETRTEK:
Kus-kus, korenček, telečji "šimbas", mešana solata:

Pozdravček!
Danes za kosilo fižolova solata ;)
Za malo sladkanja pa Japonske maline z našega vrta..

Jaz ne kuham običajnih kosil, ponavadi... Tako, da ne vem, če komu pomaga, razen če je na dijeti :) Pravkar sem skuhala brokoli in krompir, vse skupaj malo pretlačila in prepražila na čebulu in česnu, dodala malo belega vina, žličko kisle in sladke smetane, majaron, peteršilj, jušno kocko, zraven pa piščančje belo meso naravno popečeno in prej namazano z gorčico. Hitro je bilo gotovo :)
Včeraj je bil riž z grahom in na žaru pečeni piščančji kroketi - kr v toasterju brez olja jih spečem - trenutno nimam pečice in tudi ne vem kdaj bo :( Zraven pa zeljna solata, ki je naribam toliko, da je še za drug dan ali kako zdravo večerjo.
Če bi bilo po moje bi se itak kar po vrtu pasla... Tako je pa moj bolj suh, pa moram kdaj tudi skuhat kaj :)
xxsDanes za kosilo " poletna poezija " ( ma nič posebnega, le čorba od blitve, buče in korenja, le izredno dobro ):
Bodite pozorni na dum na jogurtu, štima. Za posladek, ta zadnja baklava:
dietalna, seveda.
Oliv se pa ni dalo vkomponirat!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ežoj, izvrstno kosilo. A se res ne da vkomponirati oliv .
![]()
![]()
![]()
![]()
irena66
Danes: kruhovi cmoki z ocvirki in solata
včeraj: sirovi ravioli v smetanovi omaki in paradižnik
danes: krompirjeva solata in polpeti( mesno in zelenjavni)
jutri: piščančji paprikaš
sobota: zelenjavna juhca, mogoče kasneje kake palačinke z domačo marmelado
tanjajdanes: zajčja obara z zajčki (gobe), cvrtje (malo gostejše testo kot za palačinke - pečeno v pečici)
jutri: makaronovo meso z obilico zelenjave (bo bolj makarova zelenjava
), solata
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučke s sirom

Zelenjavna mineštra