Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vidiš, to sme jaz domačim rekla, so me pa butasto gledal bo kar pire, hvala ti!

Roncolino

tjaš, naredila sem krompirjevo testo, takšno kot za cmoke. Na olivnem olju sem prepražila čebulo, mleto meso, naribano korenje, naribane bučke, mal čemaža, sol, poper, mleta paprika, paradižnikov koncentrat. Ko je bil nadev ohlajen, sem ga namazala na razvaljano krompirjevo testo. Štruklje sem kuhala 35 min v osoljeni vodi. 

Prelila sem jih s sirovo omako in posula s parmezanom.

Odlični so bili.

Nena

torek: telečji paprikaš, polenta, solata, jabolčni zavitek

sreda: goveja juha z rezanci, rezine sv. rebrc na žar ponvi, praženi šampioni in mešana solata

Julija

Včeraj: Žurka pri sosedih...kdo bi vedel, kaj vse smo jedli.

Danes: Mehiški riž z veliko zelenjave in gazpacho.

Jutri: Ratatouille in losos na cedrovi ploščici.

@ Roncolino: Za glavno jed bi zraven naredila gratiniran krompir: Krompir olupiš (če imaš rdečega, ni treba), ga naribaš na 3mm lističe, posoliš, daš v rahlo pooljeno ognjevarno posodo, preliješ s toliko sladke smetane in mleka ter malo muškatnega oreščka in poper po okusu, da je ravno pokrito. Pečeš na 200 stopinjah, dokler ni pečeno 50 do 60 minut.

Razmerje smetana-mleko: Več kot je smetane, bolj je dobro.  Za domače, dam pol-pol, če imam pa goste za mizo, pa skoraj samo smetano.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2011 15:09

SREDA:

Polnjene bučke z mesom v paradižnikovi omaki, po vrhu posute s sirom in smetano - pečeno v pečici; pire krompir; zelena solata:

Pozdravček!

Evo, sem prsila do zakljucka, da najboljse je porocat, bo mogoce boljsa organizacija pri kuhanju:)

Ponedeljek: Sir na zaru na rukoli in pecen krompir

Torek: bila brznina....nariban krompir sem dala v pecico in na koncu dodala se cesnjeve paradiznicke in sir

Danes: Boranja s krompirjem. Prvic delala, uspelo. Za sladico malo sladoleda in cesnje za popoldne.

Jutri bo pa zelenjavo jesprenjckova juha in jabolcni in skutni zavitek.

Roncolino in Vanja, vama bom pa idejo za petek ukradla! Hvala ze vnaprej:))

Kaksne luste sta mi naredili! Pa kartoffelgrate...ge delam na isti nacin. Edino se ne vem s cim naj bucke nafilam. Imela v planu ze proseno kaso pa ne vem...

Lep dan!

Schnugg

Krompirjeva zloženka z bučkami...in solata.

Bojanca

Sporočilo je spremenil(a) bojanam dne 06. 2011 17:12

Danes: šnite, zraven pa za nekatere kompot za druge pa solata.

Jannaa

Danes pobral dve bučki, nekaj blitve, nekaj krompirja, tudi fižola bi lahko, pol ti bodi pametan pa kaj skuhaj. Nimam idej, pol posnemam dragičko, torej:

polnjena bučka brez paradajz omake, krompir, ni se mi ga ljubilo mučkat v pire, pol kar tako pečeno v pečici, pa brez zelene solate. Blitvo nisem nikakor mogel vkomponirat ( kakor tudi oliv )!

ežoj

Veš kaj, Ežoj. Tudi brez idej si super!

mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti