ej nola, a ne vidiš, da jih je za vrat tiščal? Imajo čist razštelan dekolte...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Pirin kruh s semeni
ej nola, a ne vidiš, da jih je za vrat tiščal? Imajo čist razštelan dekolte...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No, takole pa v naši vasi "ta depresivne" sardele uštimamo pred kuho:
ob "ta borbenih" pride pa žlička (kot je Sergej omenil) prav.
Pečenih ni bilo časa slikat, zraven je bila še skleda radiča.
Zdaj je v teku uničevanje včerajšnjega in današnjega "greha":
lp
mzmDrugi kraji, drugi običaji.
nola| ežoj je napisal/a: |
Bojanca, za mene je zmagoslavna kombinacija, grah, riž in piščančje meso ( tudi jaz večinoma uporabim repetalke ( krila ). Kako je narejen tale tvoj pilav? A je klasičen rizi - bizi, pol si dodala pečene repetalke, ali je morda delano v pečici? Razloži v parih besedah, prosim! |
Popražila čebulo, grahec, korenček in na koncu še riž. Dala v posodo zalila z "juho". Meso najprej malo popekla, potem dala na riž in v pečico za slabo urco.
BojancaEvo pri meni tudi ---Srdela na gradele--

So bile tudi v našem ribniku sardelice v akciji![]()
Štruklji iz krompirjevega testa z mletim mesom in bučkami, preliti s sirovo omako, zraven pa zeljnata solata.

Nena
Ojej, nb, a imaš kak recept za te štruklje? ![]()
![]()
![]()
Jutri: julijska klasika (krompir in stročji fižol s smetano + kaj zajčjega bo padlo v pečico)
micogicaJutri bodo polnjene gratirnirane bučke. Ampak sanja se mi ne kaj narediti za prilogo? Kakšna ideja prosimmm?
RoncolinoPire krompir, roncolino.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirin kruh s semeni

Jugoslovenka