Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Za nekaj dni nazaj:

Sreda: pleskavica, pečen krompir, šobska solata.

Četrtek: ocvrt piščančev file, pečen krompir, solata

Petek: spet družinska večerja namesto kosila: svinjski medaljoni, namesto solate obvezni ananas, za sladico pa tiramisu

Sobota: šunka v testu, ki smo jo vzeli s sabo na super letalski meeting v Zeltweg.

Nedelja: se mi ni ljubilo kuhati, zato ostanki šunke v testu, pa še nekaj od petkovih zrezkov.

Ponedeljek: file piščanca z zelenjavo (po moje bo piščanca sedaj za nekaj časa dovolj, čeprav je bil super, ker je bil domač), pire krompir, solata.

Nena

Pečene svinjske rebrce, kruh, zelena solata / bograč

Petya

TOREK:

Ričet s suhimi kostmi in kranjsko klobaso:

Pozdravček!

Nedelja: goveja juha iz skrinje, pečen piščanec, paradižnikova solata, pesa

Ponedeljek: zeljne krpice, ostanki piščanca

Torek: dunajski zrezki, francoska solata, za nekatere cvetača in brokoli + popoldan trikrat pečeno pecivo

Sreda: če bo ostalo kaj ''šniclov'', olimski sir na žaru, paradižnikova solata, pečen kifeljček

luccka

Danes : makaronovo meso,solata

Jutri : preizkus novega žara

gardelin

Danes: topli sendviči in paradižnik

Jannaa

Danes velika skleda solate in pilav ;)

Bojanca

Danes grem mim vaškeg ribnika, ko so ravno izvlekli mrežo, ostalo lahko uganete:

Jedilnica notranja, zunaj dežuje, upam, da ne bo sneg.

Če parafraziram unega s cuckom in klobaso, lahko rečem: za kosilo rabim enih par ribic, litro vina in mačko. Sedaj vi vprašate: zakaj mačko? Da poje ribice, zmagoslavno odvrnem.

Drugač, na vabo nič ne ujamem, še dobro, da se baklave dietalne ( jaz le take lahko jem ).

Upanja pa ne izgubim!

ežoj

Ne bo nič s to vabo, če nisi vsake posebej prijel za rep in skrbno oluskal.

nola

Bojanca, za mene je zmagoslavna kombinacija, grah, riž in piščančje meso ( tudi jaz večinoma uporabim repetalke ( krila ). Kako je narejen tale tvoj pilav? A je klasičen rizi - bizi, pol si dodala pečene repetalke, ali je morda delano v pečici? Razloži v parih besedah, prosim!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti