Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Za nekaj dni nazaj:

Sreda: pleskavica, pečen krompir, šobska solata.

Četrtek: ocvrt piščančev file, pečen krompir, solata

Petek: spet družinska večerja namesto kosila: svinjski medaljoni, namesto solate obvezni ananas, za sladico pa tiramisu

Sobota: šunka v testu, ki smo jo vzeli s sabo na super letalski meeting v Zeltweg.

Nedelja: se mi ni ljubilo kuhati, zato ostanki šunke v testu, pa še nekaj od petkovih zrezkov.

Ponedeljek: file piščanca z zelenjavo (po moje bo piščanca sedaj za nekaj časa dovolj, čeprav je bil super, ker je bil domač), pire krompir, solata.

Nena

Pečene svinjske rebrce, kruh, zelena solata / bograč

Petya

TOREK:

Ričet s suhimi kostmi in kranjsko klobaso:

Pozdravček!

Nedelja: goveja juha iz skrinje, pečen piščanec, paradižnikova solata, pesa

Ponedeljek: zeljne krpice, ostanki piščanca

Torek: dunajski zrezki, francoska solata, za nekatere cvetača in brokoli + popoldan trikrat pečeno pecivo

Sreda: če bo ostalo kaj ''šniclov'', olimski sir na žaru, paradižnikova solata, pečen kifeljček

luccka

Danes : makaronovo meso,solata

Jutri : preizkus novega žara

gardelin

Danes: topli sendviči in paradižnik

Jannaa

Danes velika skleda solate in pilav ;)

Bojanca

Danes grem mim vaškeg ribnika, ko so ravno izvlekli mrežo, ostalo lahko uganete:

Jedilnica notranja, zunaj dežuje, upam, da ne bo sneg.

Če parafraziram unega s cuckom in klobaso, lahko rečem: za kosilo rabim enih par ribic, litro vina in mačko. Sedaj vi vprašate: zakaj mačko? Da poje ribice, zmagoslavno odvrnem.

Drugač, na vabo nič ne ujamem, še dobro, da se baklave dietalne ( jaz le take lahko jem ).

Upanja pa ne izgubim!

ežoj

Ne bo nič s to vabo, če nisi vsake posebej prijel za rep in skrbno oluskal.

nola

Bojanca, za mene je zmagoslavna kombinacija, grah, riž in piščančje meso ( tudi jaz večinoma uporabim repetalke ( krila ). Kako je narejen tale tvoj pilav? A je klasičen rizi - bizi, pol si dodala pečene repetalke, ali je morda delano v pečici? Razloži v parih besedah, prosim!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti