TOREK:
Ričet s suhimi kostmi in kranjsko klobaso:

Pozdravček!
TOREK:
Ričet s suhimi kostmi in kranjsko klobaso:

Pozdravček!
Nedelja: goveja juha iz skrinje, pečen piščanec, paradižnikova solata, pesa
Ponedeljek: zeljne krpice, ostanki piščanca
Torek: dunajski zrezki, francoska solata, za nekatere cvetača in brokoli + popoldan trikrat pečeno pecivo
Sreda: če bo ostalo kaj ''šniclov'', olimski sir na žaru, paradižnikova solata, pečen kifeljček
lucckaDanes : makaronovo meso,solata
Jutri : preizkus novega žara
gardelinDanes: topli sendviči in paradižnik
Danes velika skleda solate in pilav ;)

Danes grem mim vaškeg ribnika, ko so ravno izvlekli mrežo, ostalo lahko uganete:
Jedilnica notranja, zunaj dežuje, upam, da ne bo sneg.
Če parafraziram unega s cuckom in klobaso, lahko rečem: za kosilo rabim enih par ribic, litro vina in mačko. Sedaj vi vprašate: zakaj mačko? Da poje ribice, zmagoslavno odvrnem.
Drugač, na vabo nič ne ujamem, še dobro, da se baklave dietalne ( jaz le take lahko jem ).
Upanja pa ne izgubim!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne bo nič s to vabo, če nisi vsake posebej prijel za rep in skrbno oluskal.
nolaBojanca, za mene je zmagoslavna kombinacija, grah, riž in piščančje meso ( tudi jaz večinoma uporabim repetalke ( krila ). Kako je narejen tale tvoj pilav? A je klasičen rizi - bizi, pol si dodala pečene repetalke, ali je morda delano v pečici? Razloži v parih besedah, prosim!
ežojej nola, a ne vidiš, da jih je za vrat tiščal? Imajo čist razštelan dekolte...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No, takole pa v naši vasi "ta depresivne" sardele uštimamo pred kuho:
ob "ta borbenih" pride pa žlička (kot je Sergej omenil) prav.
Pečenih ni bilo časa slikat, zraven je bila še skleda radiča.
Zdaj je v teku uničevanje včerajšnjega in današnjega "greha":
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo

Svaljki v curry omaki z ohrovtom