mlinci, pečen piščanec in zelena solata
Balenka
Škotske mesne kroglice s pivsko omako
mlinci, pečen piščanec in zelena solata
Balenka
Danes: polnjene bučke + solata
MissLady
Včeraj: pašta s tuno, zelena solata
danes: polpete iz cuket, zelena solata
VijavajaJajčna omleta s porom in dimljenim sirom, ržen kruh, paradižnikova solata s čebulo.
cobissPri meni danes, katastrofa, vse nekaj pozabim, najprej sem pozabil kupit črne olive, potem pozabim ribo poštupat s cimetom ( pa tolk sem se veselil ), tega mi mi querida amiga ne bo mogla oprostit, ravno tako proxima, pa Vanja............:
danes je bil čapi ( sosedov ) na obisku, muce ga pa niso nič bile vesele:
Pa kako sem mogel pozabit olive in cimet?
![]()
![]()
![]()
![]()
ežoj
Ja, ežoj, zamisli se, pozabljivost je eden od znakov staranja (al pa določene profesije
).......![]()
![]()
![]()
V tej vročini smo se odločili (am, no, brez demokracije je padla ta odločitev) za hladno:
kuskus, pečeni melancani, olive, skleda zelenega radiča (pojma nimam, kateri tajo)
in breskve
ežoj, pa daj, povej že po pravici, kdo ti je vse črne olive požrl ( ne mislim Čapija)
![]()
![]()
![]()
![]()
lp ![]()
Jaz sem pa danes važna ko strela: prosim lepo, po triindvajsetih letih enolončnica iz domačega vijoličnega stročjega fižiola (najprej je sicer zgledalo precej nagravžno, ker je bil skoraj črn, ampak po petih minutah kuhanja je spremenil barvo v normalno zeleno - sin je rekel škoda), domačega krompirja, domačega boba (nikoli več ga ne bom sadila - tako slab pridelek, da me kar glava boli
), domačega korenja, domačih bučk in kupljenega graha . drugo leto posadim tudi tega. Bila je dobra. Za posladek - ananasov in metin sladoled.

lp
P.s. sem zgoraj zapisala, da ne bom več sadila boba. Pa ga verjetno bom še, ko pa je tako dober - sicer malo trša lupina, ampak sredica zelo dobra. ![]()
cervus ![]()
Danes: pohan sir in mešana solata (paradižnik, kumarce, paprika, čebula).
JannaaDanes: piščančji žur malo drugače, pečen kifelčar, solata iz stročjega fižola, borovnice.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Mandljevi piškoti