Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Začetnica ogromno možnosti imaš. Lahko si pripraviš:

- polnjeno zelenjavo

- musako iz jajčevcev(brez krompirja in bešemela tudi super uspe)

- pečeno zelenjavo iz pečice(namesto krompirja daj npr. zeleno, dodaj pa še bučke korenček, čebulo...)

- vse sorte juh

- vse sorte solat

- za prilogo kak pire iz graha in cvetače

- kremna špinača z prej omenjeno prilogo

- zelenjavna kaponata( jajčevci, čebula, olive, paradižnik, bazilika)

- jajčne omlete z raznimi dodatki, zraven pa solata

Mislim, da je že to dovolj za en sam teden pa imaš gotovo tudi tudi ti že mnogo idej. Uživaj! 

Vesnuska

Hvala Vesnuska, zelo si se potrudila.

Začetnica

Breskva, hvala!

lp

cervus

Pri nas pa bučkina juha vsak dan, stročji fižol v solati, pečen mlad krompir. Borovnice, sladoled. Zelena solata, paradižnikova, kumare v omaki. To je hrana ta teden. Za vikend pa bom naredila dunajce, da si odpočijemo od zelenjave.

naor

Pri nas pa se je predhodno planiran jedilnik  spremenil in smo tako jedli:

Ponedeljek: govejo juho z vlivanci, sataraš, kruh, zelena solata

Torek: popečen krompir, ribji fileji, kumare v solati

Sreda: pečen krompir, pečen piščanec, telečji kotlet, stročji fižol v omaki, paradižnikova solata

Danes: paradižnikova juha, goveja juha, tortelini polnjeni z ricoto in špinčo z sirovo omako, zelena solata z zeljem

Jutri pa kumare vendar še ne vem ali v omaki ali v solati.....

ČETRTEK:

Goveji zrezek v omaki, kruhovi cmoki, zelena solata:

Pozdravček!

danes:  pire krompir in špinača

jutri: mesna lazanja in zelena solata

tanjaj

včeraj kuhala samo zase in sem si naredila zame popolno kosilo:

polnjene bučke na moj način, motovilc s koruzo in dresingom, koruzni kruhek, pirček

MissLady

Včeraj sem ravno prestavil tole sliko iz fotoaparata v računalnik:

xxxs namenom, da je objavim, ko pride en prijatelj, pol sva mogla skupaj jamrat, seveda vina ni manjkalo......... pol pa ni bilo nič od objave slike.

Danes bila štipendija, seveda grem na bankomat, tam pa eni starčki čakajo v vrsti. Pa kako zmeral tako trofi, ko jaz grem po denar, eni starčki se neki rinejo. Kaj pa čem, počakam, in pravec vaški ribnik:

Krompir je tudi domač, mal sem predolg čakal, sem čakal da krompir cveti, pa ni bilo nič od cvetenja.

Po kosilu seveda kontemplacija o dovršenosti vesolja............ sam da mi še tole s črnimi olivami rata pol bo res veselje.

ežoj

rižota z mlado zelenjavo z vrta in klobaso, zelena solata

tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti