| elaphus je napisal/a: |
Riž, narejen po babičinem receptu (ampak je hči, se pravi vnukinja, rekla, da ni čisto tak, kot ga babi naredi) in pohan zrezek. |
Saj veš, če skuha velemojster ni nikoli tako dobro kot če skuha mami/babi. ![]()
| elaphus je napisal/a: |
Riž, narejen po babičinem receptu (ampak je hči, se pravi vnukinja, rekla, da ni čisto tak, kot ga babi naredi) in pohan zrezek. |
Saj veš, če skuha velemojster ni nikoli tako dobro kot če skuha mami/babi. ![]()
Obara iz
s knedelčki, kruh.
Danes: piščanec v zelenjavni omaki, sirovi cmoki, zelena solata, ribez
Breskva, kakšen pa je recept za te sirove cmoke??? A je to skuta, zdrob, jajce???
lp
cervus| elaphus je napisal/a: |
Breskva, kakšen pa je recept za te sirove cmoke??? A je to skuta, zdrob, jajce??? lp
|
Recept za sirove cmoke
30g masla, 1 jajce, 1 rumenjak, 2 žemlji, 1dl mleka, žlička moke, žlička smetane, 100g zdroba , 200g skute, sol
Maslo, jajce in rumenjak umešam. Dodam na kocke narezane žemlje in v mleku razmočene, moko, kislo smetano, zdrob in skuto. Solim in vse skupaj dobro premešam. Pustim nekaj časa stati. Nato obikujem z mokrimi rokami cmoke in jih kuham v vreli slani vodi. Kuhane cmoki so zelo rahli.
breskvaVstopam v teden brez OH (kakšen predlog bo dobrodošel, da se nebom samo s solato in perutnino "davila"), skratka jutri brokolijeva juha brez zgoščevanja ter solata (zelena, paradižnik, kumara, koruza, tuna, korenček). Ni nam lahko... ![]()
![]()
Danes: file vitkega soma + skleda solate
Sobota: Mesna musaka + kumarična solata v jogurtu s česnom, pa kakšen kozarec fajn vinčka zraven
Nedelja: Gobja juha z lisičkami in jurčki + marelični cmoki (home-made);
Ima kdo idejo kaj bi pasalo še zraven (čežana mi ne paše)?
leandros
Meni so marelični cmoki s cukrom po vrhu idealna samostojna jed. ![]()
Imaš prav Začetnica, saj bo čisto dovolj, kakšen kozarček dobrega vina ali pa šampanjca zraven pa bo. ![]()
Lp
leandrosKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejeva sadna torta s smetano

Brownie Muffins