Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

elaphus je napisal/a:

Riž, narejen po babičinem receptu (ampak je hči, se pravi vnukinja, rekla, da ni čisto tak, kot ga babi naredi) in pohan zrezek.
cervus

Saj veš, če skuha velemojster ni nikoli tako dobro kot če skuha mami/babi.

Začetnica

Obara iz  s knedelčki, kruh.

Balenka

Danes: piščanec v zelenjavni omaki, sirovi cmoki, zelena solata, ribez

breskva

Breskva, kakšen pa je recept za te sirove cmoke??? A je to skuta, zdrob, jajce???

lp

cervus
Danes: pečeni ziti, kot lazanja, vključno z rikota sirčkom. @ Dragička: life is uncertain. Eat desert first. Velja še za kaj drugega, kot samo desert. Vanja

elaphus je napisal/a:

Breskva, kakšen pa je recept za te sirove cmoke??? A je to skuta, zdrob, jajce???

lp

cervus

Recept za sirove cmoke

30g masla, 1 jajce, 1 rumenjak, 2 žemlji, 1dl mleka, žlička moke, žlička smetane, 100g zdroba , 200g skute, sol

Maslo, jajce in rumenjak umešam. Dodam na kocke narezane žemlje in v mleku razmočene, moko, kislo smetano, zdrob in skuto. Solim in vse skupaj dobro premešam. Pustim nekaj časa stati. Nato obikujem z mokrimi rokami cmoke in jih kuham v vreli slani vodi. Kuhane cmoki so zelo rahli.

breskva

Vstopam v teden brez OH (kakšen predlog bo dobrodošel, da se nebom samo s solato in perutnino "davila"), skratka jutri brokolijeva juha brez zgoščevanja ter solata (zelena, paradižnik, kumara, koruza, tuna, korenček). Ni nam lahko...

Začetnica

Danes: file vitkega soma + skleda solate

Sobota: Mesna musaka + kumarična solata v jogurtu s česnom, pa kakšen kozarec fajn vinčka zraven

Nedelja: Gobja juha z lisičkami in jurčki + marelični cmoki (home-made);

Ima kdo idejo kaj bi pasalo še zraven (čežana mi ne paše)? 

leandros

Meni so marelični cmoki s cukrom po vrhu idealna samostojna jed. 

Začetnica

Imaš prav Začetnica, saj bo čisto dovolj, kakšen kozarček dobrega vina ali pa šampanjca zraven pa bo.   

Lp

leandros

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti