Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mensezdi, da so to repetnice

japaja

Repetauke so perutničke, skoraj stavim, ampak za fafle pa nimam pojma.Sem pa iz osrednje Slovenije, tako, da se opravičujem, ker sem pristavila svoj lonček.

naor

Jao, jao, sem prebrala zgoraj šele potem, ko sem že napisala. No, zdaj vemo kaj so fafle. Mi je pa ta igrica všeč, kaj če bi se šli malo te domače verzije imen jedi ali običajev?

naor

Včeraj sem kuhala kot nora. Bilo je preveč pestro, da bi še z aparatom tekala okoli krožnikov

Morska požrtija:

polnjeni lignji, lignjevi polpetki, popečeni fileji ostriža, tržaška omaka

riž, popečena zelenjava

radič v solati

tortica

MM
Včeraj: goveja juha, piščančji file v srajčki iz koruznih kosmičev, riž s karijem in porova omaka Danes: fižolova juha, palačinke z domačo marmelado Alenka

Ha, Vanja, si videla, prav se spomniš, res so repetauke perutničke . Nisem pa še nikoli slišala, da jim pravijo tudi fafle

lp

P.s. Sicer še ni narejeno, ampak je v delu: korenčkova juha z zdrobom, pire krompir, mesni haše, zelena solata.

cervus

Danes: Goveji golaž (polovica družine bo imela zraven makarone, druga polovica pa žličnike).

Jannaa

Ko kure brezglavo tekajo (faflajo) po dvorišču, krasno krilijo z repetalkami (faflami).

Potem imamo še bedrčka ali kurje bremze

Mi zadnje čase v okrnjeni postavi kolobarimo z zeljem, fižolom, krompirjem....

fižolova juha

pečen krompir  z zeljem

jota

segedin

pasulj...

Tko da v tako močni konkurenci, kot je tukaj zadnje čase, trenutno nimam kaj iskat

Uživam ob prebiranju jedilnikov in gledanju slik, to se itak ve.

japaja
Danes sarme in krompir, za malčka, ki danes ni v vrtcu pa goveja juhica in rižota.
včeraj nedeljsko kosilo: goveja juha z rezanci, pečenka, restan krompir, vinski zos in solata s krompirjem in fižolom sančy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti