Pozdravljeni vsi,
moja prva uporabniška pošta je tole. Sicer plonkam recepte in kar redno berem predvsem tele dnevne nasvete okrog kosila- največkrat namreč ni toliko vprašanje kako, ampak kaj. Zato sem že pred časom doma uvedla sistem načrtovanja tedenskega jedilnika- veliko s pomočjo tega foruma, in ugotavljam, da z dobro organizacijo in načrtovanjem zadeva niti slučajno ni več tako moreča. Tako ponavadi v petek ali soboto sestavim jedilnik in ga vsem na ogled obesim na hladilnik. Tako lažje načrtujem tedenske nakupe in sproti pucam (no, praznim) zamrzovalnik. Stvari pripravim večinoma vsaj en dan prej, do tričetrt, kar pa potrebuje več časa za pripravo, pa že čez vikend. No, in če že delam to zase, bo mogoče moj tedenski jedilnik prišel prav še komu- gre za relativno običajne, preproste jedi, velikokrat sezonsko obarvane, na jedilniku so pogosto enolončnice in razne juhe, ker gre to dobro v promet. Zato se bom poskušala oglasiti vsak teden. Ta teden pa je takole:
NED- ocvrt file ostriža, pire krompir, dušena blitva
PON- telečja obara, ajdovi žganci
TOR- goveji golaž, zapečena polenta, solata
SRE- pečenice, kislo zelje
ČET- zelenjavna juha (vse živo), sojini polpeti, solata
PET- zmiksani ostanki zelenjavne juhe, piščančja bedra in krompir v pečici, kuhana in z drobtinami zabeljena karfjola
Vsem skupaj en lep dan, M.