Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes sem za kosilo naredila rižotko z beluši, korenčkom in grahom + skleda solate :)

Zeleni šparglji so v Merkatorju še nekoliko dragi

larci

Danes fižolova juha, prav kraljevsko dobra. Še ne vedo kaj zamujajo vsi, ki so hiteli v Buckingamsko palačo na kanapeje! Sicer pa lepa poroka, lušno za pogledat.

Zdaj pa in malo sladoleda!

naor

Hudirja, kam pa je šlo moje kosilo, pa tako sem se potrudila, s kosilom in s pisanjem.

Tudi jaz sem bila malo prilimana na tevejček, ampak vseeno je bilo kosilo prima:

filana paprika (kuhana zjutraj), pire krompir (kuhal se je med poroko) in skleda berivke (darilo moje mame), za nejedca paparike pa faširan zrezek-.

Tako je uspela poroka in moje kosilo. Za poobedek pa in vinski keksi od dobrega soseda.

Balenka
Pri nas pa danes : juha iz govejega repa z ribano kašo, pražen krompir z zeljem in česnom,(kristalka iz trgovine) z domačimi rdečimi redkvicami. pa vsakemu svoj nožek za obiranje kosti repa. rosie
Petek: falafel, pečen krompir, berivka, zdrobova strjenka. breskva

Ribon, zelena solata in zelen.

Vilma

A kanapejčkov pa v SLO ni nobeden imel, hihi...?

Zdaj bom pa še jaz nekaj pojedla, prepečenec pa putr pa  kaviar pa en kozarček penine pa mogoče še kej....sm tok dobre vole k smo našo zverinico k seb spravl..vse se da če se hoče in če se verjame in če.....če,če,če....

nimamo smeška za našo žvau, pa naj bo

japaja

Evo Ežoj je pa zgelda šel k Betki na kanapejčke...

jade

Ežoj ma veze, on je svetski.., jst ga bom tut na poroko povabla

japaja

Danes bo zelenjavna mineštra in jagode s sladoledom, včerajšnji "recikl" kruh je bil danšanji panin na sprehodu po čudesnem svetu Kraškega roba z okolico.

Kruh je bil star 2 dni, doma narejen polnozrnat pirin, s skorjo, trdo kot "kaj drucga", in dokaj mehko sredico. Narezala sem ga na tanke rezine, jih zložila v pekač na paradižnikovo omako, pokrila z dušeno špinačo, potresla z grano, mocarelo, ponovno naložila tanke rezine kruha, ga poškropila z mlekom, obložila s šparglji, ponovno  več vrst in struktur sira, vse prelito s klasično polivko za musake: jajca, smetana, grana, seveda ni manjkalo začimb, pekla dobre pol ure. Variant na temo je toliko, kot je ostankov po špajzi in hladilniku, odlično je tudi mrzlo, z jogurtom, začinjenim z drobnjakom, na primer.

lp

Ps.; dvomim, da si je ežoj upal k Betki brez darila, je imel probleme z mašincami

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 29. 2011 19:40

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti