Goveja juha z rezanci, restan krompir, kuhana govedina, zadnji radič z vrta z domačo redkvico, za posladek pa sadje. Čez čas pa še kavica in zadnji kosi potice. Lep dan!

Zelenjavna mineštra
Goveja juha z rezanci, restan krompir, kuhana govedina, zadnji radič z vrta z domačo redkvico, za posladek pa sadje. Čez čas pa še kavica in zadnji kosi potice. Lep dan!

fileji postrvi, krompir v kosih in mešana solata
Balenka| mišzmoke je napisal/a: |
Ninja24, a lahko malo razložiš tisto razmnoževanje pirhov??
lp aja, še ne vem, kaj bomo jedli |
Lepo vas prosim za nasvet - včeraj sem pisal,da bom pohal, ampak s tega nič ne bo. Bom sedaj 5 dni sam doma in se mi ne ljubi. V hladilniku sem tudi jaz najdel namnožene pirhe in šunko. Zaj, to je staro 9 dni in me zanima,če lahko sploh jem to. Bilo je pa cel čas v hladilniku. Šunka vonja nima, čeravno zgleda že malo olesenelo. Bolj me zanima, kako je z jajci. Tud nimajo po pokvarjenem vonja. A lahko to pojem brez skrbi,da mi ne bi pol blo slabo?
Hvala za odgovore.
Multivitamin
multivitaminČe je danes 9.dan, sem jaz malce skeptična..sama uporabim te stvari nekako 7.dan najkasneje.
Sicer pa naredi po občutku, predvsem povohaj, potem še previdno poskusi in če dvomiš, vrzi stran.
Če je zadeva še prebavljiva, pa lahko narediš "povelikonočno ponev":
v bistvu bazira vsa stvar na tenstanem krompirju, s tem, da daš narezano šunko v ponev z ovenelo čebulo pred krompirjem, nato dodaš na 1/4 ali 1/8 narezana jajca, pretreseš (ne mešaš, da ne spacaš jajc) ponev in pustiš, da se tensta (pokriješ) nekaj minut, nato dodaš nekaj rezin svežega paradižnika in pustiš, da se vse skupaj malo prepoji. To zadnje (paradižnik) je skoraj nujno, ker sicer zna biti jed preveč suha in "knedlasta". Če nimaš paradižnika, uporabi paradižnik v tubi in ga predhodno zmešaj z malo vode.
Začimbe po želji: šetraj, peteršilj, drobnjak, majaron...poper nujno. Timijan gre lepo zraven...no ja, stvar okusa.
Lahko vse skupaj na koncu potreseš tudi z naribanim sirom, lahko kaneš v jed malce smetane....
Skratka, naredi en "šunka-pirhi stew"..
In še enkrat: če imaš senco dvoma, VRZI PROČ!! V tem primeru ni škoda hrane pač pa tebe.
japajaŠunko sesekljaj ali pa zmelji, dodaj kar imaš (mleto meso, ali naribane cukete ali zmečkan kuhan krompir ali skuto), primešaj zraven nasekljane jajčne beljake od pirhov, strt česen, majaron, timijan, peteršilj ali kar je pri roki. popopraj, malenkost posoli, nasuj zraven malo parmezana in drobtin (ali namočenega in ožetega starega kruha), vse skupaj poveži s surovim jajcem.
Oblikuj polpete, povaljaj jih v drobtinah in speci na vročem maslu. Ali pa napravi iz mase štruco in jo peči v pečici kot pečenko štefani.
Kuhane rumenjake zdrobi, pomešaj z malo mleka ali juhe in jih ponudi muci, da bo imela še ona praznik.
nolaHvala, ej vonja nima po pokvarjenem nič. Vse sestavine in začimbe razen smetane mam. Bom si šel k sosedi smetano sfehtat pa bom nardil to. Ker res nima vonja bom riskiral. Je bilo pa res ves čas v hladilniku.
Super ideja. Hvala ti, japaja.
Multivitamin
multivitaminNola,tud tebi hvala. Zaj sem v precepu kaj nardit,ker mam dva super recepta. Sem dal en rumenjak mački pa je pojedla v sekundi. Torej je okej. Bom še jaz. Saj kaj hujšega kot,da bova oba kozlala ne more bit.
Evo, sem sedaj sam pojedel rezino šunke pa je čist okej. To se po moje še naslednje par dni ne bi pokvarilo. Jajca so tud čist normalnega okusa, kot, da bi včeraj bla kuhana. Bo šlo skoz perfektno. Smetano sem si pa šel nafehtat k sosedi.
Hvala.
Multivitamin
multivitamin
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zelenjavna mineštra

Azijska solata s kozicami