Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes bo pri nas nedeljsko kosilo, ker smo v kmečkih delih, pa še par ljudi bo, zato ne more bit spet zelje.

goveja juha z jetrnimi cmočki, pražen krompir, sv. prata, mešana solata, pijana nevesta

Balenka
Tanajstarejši, ki je bolj arhaičen, je šel "po opravkih". Tamlajši, ki je izrazit mesojedec, je šel s svojo deklico za 2 dni v senco in ne bo jedel doma. Ostali sva dve dekleti (v povprečju imava vsaka zase idealno število let). Torej današnji meni: ena velika skleda paradajz-paprika-čebula solate (MRZLE!) z veliko žmohta za tunkat kruh. Potem pa, ko sonce zaide....poleg ostalega pride na vrsto manikura, pedikura, depilatura, hladen večerni vetrič, šimfanje (vzgojno, seveda)..... ...no, malo me je zaneslo.. Včasih je vročina dober izgovor japaja

Kaj je, a danes nič ne kuhamo. Ste pa čisto neresni, edino Balenka in jaz, vsi ostali pa nič. Še japaja je nehala brcat.

V našem vaškem šparu so imeli ciple, pisalo je zraven " akacija " ( no resnici na ljubo hudička ni bilo zraven ). Ne vem kaj to pomeni, mislil sam si, da tako rečejo usmrajenim ribam, ki jih je treba stran spravit. Vseen kupim in, presenečenje, akacija ne pomeni to, ribe so čist v redu. Pripravim jih za današnje kosilo:

Bodite pozorni, da so vse ribe postrežene z drugačno prilogo. Prva je postrežena brez pomfrija ( sploh si ne upam zapisat, sem že pozabil kako je prav ), druga brez krompirja z blitvo, tretja pa je mogla bit postrežena brez riža po tajsko, pa nisem imel ingverja, pol je brez navadnega zelenjavneg riža.

Makedonski rose je tak, kot v kleti japonskega cesarja, ta edino ne paše zraven, je polsladki, bolj bi pasal kakšnim baklavam, pa kaj čem, sem se mogel matrat.

Pri vsem tem, mi je pomagal tale maček brez imena ( kako mu mačji rod reče ne vem, se mi rahlo zdi, da ljudski rod nima pravice devat ( posebej ) ljudska imena pripadnikom njegove vrste:

Pravi, da mu limona ne paše!

ežoj

Ha, ha, a nima tale tvoj mucek tisti pogled:  "Da tud pomisliš ne .....!"

barbara9

Ežoj, izgleda, da so vsi na dopustu. Pri nas je bil včeraj kiš , z brokolijem, naš daleč najljubši, solata iz paradižnika in paprike in hladno pivo (za nekatere, nekateri ga pa ne pijejo).

Danes: Špagetno bučo (spagetti squash) s paradižnikovo omako (Paradižnike bom prej na žaru popekla), piščančja prsa se že marinirajo v karibski rumovi marinadi in bodo eventuelno prav tako končala na žaru. Kdo bi  grel kuhinjo! Vse skupaj poplaknjeno s kakim mojitosom ali dvema.

Draaagiiiiiičkaaaaa, kje se potepaš?

Vanja
Hihihi Ežojči, ja, sem nehala brcat, ni potrebe, ker moških ni doma, smo same miške ostale, ki, kadar mačkonov ni, rajši plešemo kot brcamo japaja
Vsaka mačka ima tri imena: krstnega, ljubkovalnega in enega, ki ga ve le ona sama in ga nikomur ne pove. Tako nas vsaj uči T. S Elliot: The Naming Of Cats The Naming of Cats is a difficult matter, It isn't just one of your holiday games; You may think at first I'm as mad as a hatter When I tell you, a cat must have THREE DIFFERENT NAMES. First of all, there's the name that the family use daily, Such as Peter, Augustus, Alonzo or James, Such as Victor or Jonathan, George or Bill Bailey-- All of them sensible everyday names. There are fancier names if you think they sound sweeter, Some for the gentlemen, some for the dames: Such as Plato, Admetus, Electra, Demeter-- But all of them sensible everyday names. But I tell you, a cat needs a name that's particular, A name that's peculiar, and more dignified, Else how can he keep up his tail perpendicular, Or spread out his whiskers, or cherish his pride? Of names of this kind, I can give you a quorum, Such as Munkustrap, Quaxo, or Coricopat, Such as Bombalurina, or else Jellylorum- Names that never belong to more than one cat. But above and beyond there's still one name left over, And that is the name that you never will guess; The name that no human research can discover-- But THE CAT HIMSELF KNOWS, and will never confess. When you notice a cat in profound meditation, The reason, I tell you, is always the same: His mind is engaged in a rapt contemplation Of the thought, of the thought, of the thought of his name: His ineffable effable Effanineffable Deep and inscrutable singular Name.
Cute Margot

No, zato pa so pesniki na tem svetu. Pa proxime, da nam jih odkrivajo.

nola
Stročji fižol je skuhan in začinjen. Še malo in bo hladen. Potem pa v Tupperware, v hladilno torbo in hop! po stari cesti proti Obali. Kaj je lepšega kot na leseni klopci sedeti v hladu dreves tam nekje v Postojnskih ridah in gledati motoriste, kako polagajo ovinke? In jesti stročji fižol v solati? (No ja, vem, da je še veliko lepših stvari, a danes mi paše prav to.) V Valdoltri nekaj skokov s pomola v mandraču in hop! po avtocesti nazaj. Brez stročjega fižola. Torej današnji meni: - zgoraj omenjeni fižol - jod - vitamin D Morda še kakšen vitamin pade po poti, nikoli ne veš.... japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti