Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ja. nola, psi so eno mačke pa nekaj čisto drugega. Jaz bi tudi psu dal ime ( če bi ga imel, psa namreč, ime bi že našel ), mačke so prav višja bitja in si zarad tega ne jemljem pravico devati jim imena, čeprav se mi zdi, da s Proximo mal pretiravate ( da spoštovaneg T.S. Elliota ( hvaljen bodi presvetli googl, sam mal zgooglam in se delam, da sem že prej slišal zanj ) niti ne omenjam ). Morda je tudi boljše, da ne veš kako te kličejo, morda bi bila razočarana, kot sem bil jaz un dan, ko sem skišel, da mi rečejo skopuh ( a bo že un skopuh kupil že enkrat kakšna jetrca, a misli da bomo sam brikete jedli ). Pa sploh sem mislil, da je mačji rod nekaj produhovljenega, ono ko mal prisluškuješ pogovorom si čist razočaran. Mačke se sam pogovarjajo o kulinariki ( hrani torej ) mačkone sem vzdigoval da so napol filozofi, ono v resnici se sam pogovarjajo o sexu ( če se jim sploh ljubi govorit ).

No, glede kulinarike je pri meni danes spet un japonski recept ( se mi ne ljubi pisat, poglejte na stran 1213 ):

ežoj
MALČICA, hvala . Ne vem pa, če se bom lahko navadila na ime Planinske ride. Mi je ostalo še iz osnovne šole, ko nam je bilo na poti v Postojnsko jamo prav tam ponavadi vsem slabo na tistih ko to tamo peva avtobusih. In ker smo šli v Postojno, so bile tisto pač Postojnske ride Ežojči, se bova zmenila za pedikuro, samo še na testiranje grem prej, prov? Danes: en pisker filanih paprik (skuhanih u ranu zoru v objemu jutranjega hladu), kdor je utegnil, je jedel, kdor pa ne, pa ne. Bojo itak jutri še boljše. Kar se tiče mačk: pred leti je v naši kuhinji en krasen maček telebnil v juho. Hvalabogu se je pred tem že nekaj časa hladila na robu štedilnika in mačku ni bilo nič. Juho smo skuhali zato, ker smo imeli povabljene na kosilo. Našo reprezentanco sem zastopala jaz, ostali ne bi mogli zadržati smeha ("Mmm...dobra juhca! To je pa sigurno domača kura? Mmmm...!") Torej, juho smo precedili, to je bil še najmanjši problem. Večja umetnost je bila pobrisati in pomiti in pomiti in pomiti in še 1x pomiti mastna tla v kuhinji, kajti ko je maček čofnil v lonec, je vsa maščoba pljusknila po tleh, po štedilniku, po stenah, po.... Največja umetnost je bila pa ujeti mačka, ga zgrabiti in odnesti v kopalnico. Ga očediti. Se braniti pred krempeljčki... Kosilo je bilo super. Kuhinja se je svetila ko nova, meni je takrat za mizo prvič v življenju uspelo zblefirati situacijo, pred mačkom smo imeli pa nekaj časa mir. Je kljub temu, da je bil deležen dišeče kopeli, še vedno potreboval kak teden dni časa, da si je zlizal ves tisti holesterol iz kožuščka. Ne, ni mu bilo ime Neroda japaja

A v pisker je cebnil? No kaj takega pa še ne, naši se kdaj pa kdaj nalimajo na rob pečice pa potem malo diši po pečenih mačkih, eden prenočuje v picopeku in me včasih zjutraj mika, da bi dodala malo masla in zadevo priključila, ampak v loncu pa še nismo imeli nobenega. Eh, ti vaši mestni mački.

Ežoj, si kar mislim kako me kličejo, Ta vohrna ali kaj podobnega po mačje, sklepam pa po tem, da mi redno prinašajo ostanke svoje merende (kakšen kos podgane ali ostanke invalidnih ptičev).

Ampak jaz jim dam vsem imena in priimke. Razmišljam tudi o tem, da bi uvedla mačje davčne številke, matično knjigo in čim več mačje birokracije. In že ki smo na vsaj dvo, če že ne na trojezičnem teritoriju se bodo vsi podatki vodili v treh jezikih, kaj praviš na to?

Se je ravno ena tribarvna sprehodila čez mojo tipkovnico in sem ji rekla Lola, od jutri greš čez računalnik samo z dokumenti, pa me je tako pogledala, da mogoče pa res ne želim vedeti katero je moje mačje ime.

nola
danes. bučkina juha, zelenjavna rižota, garnele na žaru ( Hofer), solata, sladoled jutri nedelja: gobova juha, jagenčkovo stegno s krompirjem in zelenjavo pečeno v pečici, solata, limonina skutina pita BORCEK
danes: goveja juha, govedina iz juhe, murkov zos lp dome

pečen krompir v pečici, čevapčiči, paradižnikova solata

Balenka

Danes:

ežoj

A je murko kakšna žival?

ežoj

Za omega 3 si dobro poskrbel v preteklih dneh, sedaj je na vrsti zelenjava pa malo ogljikovih hidratov.

Dobro ti gre izpod kuhalnice, ni kaj, ežoj. Danes si si privoščil sataraš, ugibam. Pa knedlni. Bravo, ni kaj.

Murkov zos pomeni kumare v omaki. Tole je nekaj takega:

http://www.kulinarika.net/recepti/10299/enoloncnice/mur

Dobro zelo, pa hitro gotovo.

Balenka
Tiste filane paprike so danes prav prišle, praznujemo r.d. in vse je bilo pripravljeno za fešto pod milim nebom. Meso v paci, prti umaknjeni, pivo, vino, sok ohlajeni, domača žival umaknjena za ogrado, jedilni pribor za enkratno uporabo pripravljen.... Potem pa ohladitev in dež. (je bilo potrebno, se strinjam) No, primeš roštilj in ga odneseš pod streho, greš iskat pulover in si ga zavežeš okrog ledvic..Pravzaprav paše ogenj danes bolj kot včeraj. In vsi se imamo radi, ker nas zebe in se stiskamo. Pa še torta, dokončana ob 3h zjutraj, drži svojo formo in ni bojazni, da bi se namesto nas po njej pasle ose. Na jedilnem listu je bilo (in je še): svinjska rebrca kremenatlci puranje klobasice za žar (neka akcija, sem kupila in moram rečt da so kar okej) jetra ananas hladen čušpajz pečena paprika čebula pinđur gorčica vloženi čemaževi popki siri, hruške.. Imamo še, pa se ne bom duvala (ledena kava, torta, tuš za pregrete..) Badbintona ne igramo, ker je trava premokra. Bomo pa zvećer imeli turnir v šahu. kdor zmaga, gre lahko domov spat. japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti