Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Dušen grah in polpeti od včeraj:

ežoj
Danes sem pod vtisom naslova filma "Nekateri so za vroče". Kot zgledna gospodinja sem na mizo postavila vroče ocvrte kalamare, mimogrede kupljene na Koseški tržnici, kjer je danes promocijski dan nekega slovenskega ribiča iz slovenskega otoka. Malvazijo bi polila, zato sem jo popila na licu mesta, nevarnosti, da mi policaji spustijo ventilčke na biciklu, ni bilo. Ker ni bilo policajev, hehehe.... Doma je čakal mrzel paradižnik, pomfrita pa danes nismo pekli. Nobody is perfect.. japaja

Danes: Stročji fižol v solati, meso iz juhe v solati, pečen jajček (brez JURČKOV ), kruh iz kruhomata. (je bilo čist preveč vroče za kulinarične mojstrovine.)

Aja: Kar vprašte mojo hči, ne reče se pommes frites ampak konfri...

jade
Jade, kaj ti tolezaradi hčerinega krompirja? Nikar, meni je prav simpatično. zeta

Pri meni je noter 26 stopinj, zunaj 34, torej nobene vročine, zaradi tega sem planiral eno dobro kosilo, da se okrepčam da ne zmrznem, pa nikjer nisem dobil lepe mastne svinjine za svinjsko pečenko. Pol sem obrnil in pripravil nekaj po enem japonskem receptu ( morda ga ob priliki objavim, saj ni zelo komplicirano, pa sestavine se v glavnem dobijo ). Torej japonska jed, ne vem kako bi prevedel ( po japonsko トマト ):

bodite pozorni na poseben japonski servirni pladenj.

Če tole ne bo zelo nasitno, morda še kaj pripravim.

ežoj

No, tisto japonsko kosilo je bilo čist v redu, le omega tri sem mogel popravit:

ežoj

Ežoj pa ti cel dan kosilaš al kako?

V fabriki je bilo 43 stopinj...kdo bi jedel v taki vročini,smo mojga naštimale ,da nam je prinesel sladoled

lp goga

In kaj bereš: fizika nemogočega............................................boš kaj o tem povedal?

In nisi še one pite komentiral, pa tako sem se namučila z dostavo.

rimljanka
Danes: zelenjavna juha, polnjene pečene bučke z rižem in mletim mesom, polito z smetano in jajci, zelena solata NENA58
Danes ni časa za prehrano. Smo nonstop v vrsti za tuširanje... japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti