Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Še malo pa bo dopust....pa nič kuharije, bodo drugi poskrbeli... Sobota: špageti, bolognese in paradižnikova omaka, zelena solata Nedelja: goveja juha z rezanci iz zamrzovalnika, pečen kifeljčar, dunajski zrezki, stročji fižol v solati Ponedeljek: goveja juha sveže kuhana, puranja rižota z veliko zelenjave, zelena solata Torek: polnjene paprike, pire krompir, zelena solata Sreda: zrezki v omaki, široki rezanci, zelena solata s paradižnikom Četrtek: goveji golaž (kuhan že včeraj), polenta, zelena solata in radič, za posladek pa še marelični in slivovi cmoki Petek: kumarična solata, krompir, ribe
Japaja, to niso Postojnske ride, temveč Planinske, tako so me podučili, ko sem se priženila sem. Kuham pa vedno po trenutnem navdihu al pa sploh ne. So se že navadili doma, da skuham v petek lahko tud nedeljsko kosilo, pa prej cel teden nič. Čez teden kuham bolj po partizansko. Malčica

pečenka, ki je ostala od včeraj in paradižnikova solata iz domačega vrta

Balenka
Jutri bo na jedilniku piščančja solata Jannaa

12 ur savnanja..velika skleda kumarice, čebula, feferoni,paprika in paradajz solata,iz hladilnika.

Pa en velik kornet..uh kako paše

lp goga

Ma japaja, ti bi meni lahko pomagala. Ena prijateljica mi je namignila, da bi mogel it na pedikuro, jaz niti ne vem kaj je to, ti pa veš ( tam si nekje omenila ), vsaj za ženske, morda veš tudi za moške. Koliko to traja ( jaz sicer imam opravljen test vzdržljivosti ), mal sem v skrbeh, da ne bo kaj narobe šlo. Pa kaj moram imeti s sabo, a je dovolj ena pakunga kond...., .............. vsaka informacija je dobro došla.

Proxima, pesniki niso moja močna stran, vendar tudi moje mačke niso ( menda ) na tekočem ( ali se pa delajo, da me ne prizadenejo ). Moje imajo sam tisto ima, ki ga sama ve ( in ga nikomur ne pove ).

Danes kuhane ribe:

Spet sem se mogel matrat s ( pre ) sladkim vinom.

ežoj
Danes:piščančja obara,kumare s krompirjem. Jutri:jabolčni cmoki z droptinami (delala prvič) kompot. Milži

Pri vsem tem, mi je pomagal tale maček brez imena ( kako mu mačji rod reče ne vem, se mi rahlo zdi, da ljudski rod nima pravice devat ( posebej ) ljudska imena pripadnikom njegove vrste:

ežoj[/citat]

Ežoj, pred leti sem spoznala gospo, ki se je kot mlada ženska izselila v Južno Ameriko. Kulturni šoki so seveda bili, enega od njih, ki jo je še posebej pretresel, mi je opisala.

Sosedje v naselju, kjer so stanovali, so imeli psa. Pustimo ob strani to, kaj je ali ni jedel in kdo ga je brcnil ali pahnil. Ni imel imena, če so ga poklicali ali se menili o njem, je bil samo pes, perro.

Ko jih je vprašala kako se kliče, so ji rekli - pa saj je samo pes, danes ta, jutri en drug, zakaj zapravljati ime zanj.

Odkar sem slišala to štorijo, si jemljem pravico, da dam vsem mačkam, ki se motajo okrog moje hiše imena in sem prepričana, da jih tudi one dajejo nam. Kaj bi dala, da izvem kako se kličem po mačje!

nola

PETEK:

Krompir, bučke, čebula, sardelice in skleda solate:

Pozdravček!

Včeraj: goveja juha z jajcem, testenine z morskimi sadeži, paradižnikova solata, sladoled Danes: goveja juha z kroglicami, tortelini, parmezan, zelena solata, sladoled NENA58

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti