Angleški kolač
včeraj in danes: zelenjavna čorba z mletim mesom ![]()
pečen krompir, dunajski zrezki, mešana solata (zelena, zeljna in rdeča pesa)
BalenkaVčasih si japonski cesar zaželi, da bi pojedel kaj posebej dobrega, cesarskega. Ko ta cesarjeva želja pride do cesarskega kuharja, ta se odloči, da bo pripravil cesarsko kosilo ( tako se imenuje ): naroči iz cesarske kleti nekaj steklenic makedonskega roseja in jih primerno ohladi. Pokliče V Rt Nar Ja in ta iz cesarskega vrta prinese nekaj blitve in krompirja. Pripravi: blitvo dušeno na smetani, pražen krompir in polpete iz mletega mesa. Videti je tako:

Po popitih nekaj kozarcih roseja, cesar odpove sejo cesarskega sveta in se posveti kontemplaciji o božanskem.
![]()
ežoj
Krom pir je sicer pečen, ne pražen. Je napaka posledica delovanja makedonksega roseja? ![]()
![]()
![]()
![]()
....
Pravzaprav je krompir cvrt ( kot pommes frites ), nagaja mi prevajanje iz japonščine.![]()
No, pa se najdejo tuki tud taki, ki to obvladajo. Japonščino namreč! Vem pa tako ne, ker jaz tega ne obvladam. Zgleda pa zelo učeno.
Danes pri nas: pečenka, spete pečen krompir in zelena solata.
Balenka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Pečenice na leči